ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΡΕΒΕΓΙΟΝ

Ακόμα ένας εργαζόμενος ντελίβερι έχασε τη ζωή του εν ώρα δουλειάς λίγο πριν από την αλλαγή του χρόνου. Το δυστύχημα συνέβη στα Χανιά και θύμα είναι ένας 27χρονος ο οποίος, σύμφωνα με τις ενδείξεις, έχασε τον έλεγχο του δικύκλου που οδηγούσε στην οδό Προφήτη Ηλία στη Χαλέπα Χανίων. Αν και φορούσε κράνος, ο θάνατός του ήταν ακαριαίος, χωρίς να προλάβει να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που έσπευσε επιτόπου.

Στο Νοσοκομείο Χανίων όπου μεταφέρθηκε, οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του ενώ προανάκριση για τα αίτια του νέου δυστυχήματος διενεργεί η Τροχαία Χανίων.

Οπως έγινε γνωστό, ο 27χρονος έκανε και δεύτερη δουλειά, ενώ εργαζόταν και ως ντελιβεράς για να συντηρήσει την οικογένειά του (είχε δύο μικρά παιδιά, δύο ετών και οκτώ μηνών).

Την ώρα του δυστυχήματος, γύρω στις 11.30 της παραμονής Πρωτοχρονιάς, κάλυπτε τη βραδινή βάρδια διανομών για το κατάστημα όπου εργαζόταν.

Για μια δουλειά «βουτηγμένη» στην εντατικοποίηση έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού-Τουρισμού Χανίων Ιωσήφ Αποστολάκης, επισημαίνοντας πως «το κρύο, η βροχή, το στρες, η πίεση και η βιασύνη από τη μια παραγγελία στην άλλη κυριολεκτικά αποβαίνουν θανατηφόρα».

Μόλις την Παρασκευή το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής είχε πραγματοποιήσει μηχανοκίνητη πορεία με κατάληξη το υπουργείο Εργασίας και σύνθημα «Οχι άλλος νεκρός για τα κέρδη τους».

Από τα βασικά αιτήματα που έθεσαν στον γενικό γραμματέα Ανδρέα Νεφελούδη είναι η θέσπιση της υποχρέωσης στα καταστήματα–εταιρείες που απασχολούν ντελιβεράδες να παρέχουν στους οδηγούς εξοπλισμό (μηχανάκι, κράνος κ.λπ.) αλλά να αναλαμβάνουν και τα έξοδα μετακίνησης και τη συντήρηση του οχήματος. Επίσης διεκδικούν την απαγόρευση εκτέλεσης διανομών κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων.

Για την Κρήτη ο 27χρονος προστέθηκε στη μακρά λίστα των συνολικά 59 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στους δρόμους του νησιού το 2018.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 02.01.2019