+

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Κατάληψη εργαζομένων στα γραφεία διοίκησης του ΠΑΓΝΗ.

Το γραφείο του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου κατέλαβαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου όταν πληροφορήθηκαν την αποστολή εγγράφου με το οποίο προωθείται η απόλυση περίπου 170 εξ αυτών. Συγκεκριμένα, όπως ενημερώθηκαν από το Γραφείο Προσωπικού, είχε φτάσει έγγραφο του διοικητή Νίκου Χαριτάκη με το οποίο ζητούνται αναλυτικές καταστάσεις, με τα ποσοστά και τις κατηγορίες των εργαζομένων ώστε να προωθηθεί η διαδικασία της αξιολόγησης. 

Όπως αποκαλύφθηκε, η κίνηση αυτή ήταν σε πλήρη αρμονία με το έγγραφο που έχει στείλει ο υπουργός Υγείας και σε άλλες υγειονομικές μονάδες για άμεση έναρξη της αξιολόγησης ώστε να απομακρυνθεί περίπου το 15% των υπαλλήλων. 

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου μιλούν για έγκλημα εις βάρος της Δημόσιας Υγείας τη στιγμή μάλιστα που τα νοσοκομεία της Κρήτης αντιμετωπίζουν τραγικές ελλείψεις προσωπικού. 

Μόλις μία ημέρα πριν ο διοικητής του νοσοκομείου είχε δεχτεί σφοδρή κριτική για την επιλογή του να κλείσει για δύο μήνες την παιδοχειρουργική κλινική, επικαλούμενος τις άδειες του νοσηλευτικού προσωπικού. Όπως αποκαλύφθηκε οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν είχαν θέσει θέμα αδειών αλλά η ίδια η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Νοσοκομείου είχε κάνει αρνητική εισήγηση καθώς για αυτούς τους δύο μήνες οι ανήλικοι χειρουργημένοι θα νοσηλεύονται στην κλινική της γενικής χειρουργικής μαζί με ενήλικες και ηλικιωμένους. 

Όπως δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ Θέμης Φραγκιαδάκης «σε συνδυασμό με τις σχεδιαζόμενες απολύσεις είναι φανερό ότι σχεδιάζεται η μόνιμη συγχώνευση κλινικών και η περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας». Εξάλλου και ο ίδιος ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Χαριτάκης σε δηλώσεις του σε τοπικά ΜΜΕ προανήγγειλε και άλλες τέτοιες συγχωνεύσεις κλινικών για την περίοδο του καλοκαιριού, όπως της Οφθαλμολογικής και της ΩΡΛ. 

Η κατάληψη έληξε στις 3 το μεσημέρι, όταν έκλεισε το γραφείο προσωπικού και οι εργαζόμενοι αναμένεται να είναι ξανά εκεί τη Δευτέρα για να εμποδίσουν την αποστολή των στοιχείων. 

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 05.07.2014