+

ΟΔΗΓΟΣ ΤΖΙΠ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ

Δολοφονική επιδρομή εναντίον διαδηλωτών πραγματοποίησε ο οδηγός ενός τζιπ στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο κατά τη διάρκεια επεισοδίων μικρής έκτασης μεταξύ χρυσαυγιτών και αντιεξουσιαστών, χθες το μεσημέρι, με αντικείμενο το θέμα της Μακεδονίας.

Αφορμή για την ένταση υπήρξε η παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Γιώργος Σπυρόπουλος, επρόκειτο να καταθέσει προς συζήτηση ψήφισμα για το θέμα της Μακεδονίας.

Από τις 2 το μεσημέρι είχαν φτάσει μπροστά στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης περίπου 15 μέλη της Χρυσής Αυγής με πανό το οποίο έγραφε «Μακεδονία Γη Ελληνική».

Οι συγκεντρωμένοι εισήλθαν στην αίθουσα των συνεδριάσεων, στον 1ο όροφο του κτιρίου της Περιφέρειας, όπου και ανάρτησαν το πανό, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης «Ελληνική Αυγή για την Κρήτη» κατέθεσε πρόταση για την έκδοση ψηφίσματος με αντικείμενο τη μη αποδοχή λύσης που να περιέχει τον όρο Μακεδονία για το όνομα της ΠΓΔΜ.

Στο συμβούλιο υπήρξαν διαφωνίες για το αν έπρεπε να γίνει συζήτηση επί του συγκεκριμένου ζητήματος, με το αίτημα για την έκδοση ψηφίσματος τελικά να απορρίπτεται.

Μικροεπεισόδια

Εν τω μεταξύ έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης άρχισαν να συγκεντρώνονται και μέλη ομάδας αντιεξουσιαστών που διαμαρτύρονταν για την παρουσία των χρυσαυγιτών.

Οι δύο ομάδες δεν άργησαν να έρθουν σε επαφή και οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Ελευθερίας μετατράπηκαν για λίγα λεπτά σε πεδίο μάχης. Ο ίδιος ο περιφερειακός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Σπυρόπουλος, ο οποίος είναι και εν ενεργεία αστυνομικός, κατήγγειλε πως δέχτηκε επίθεση με χτυπήματα στο πρόσωπο και στα χέρια και κλήθηκε ασθενοφόρο το οποίο τον μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Την ίδια στιγμή δολοφονική συμπεριφορά έναντι των αντιεξουσιαστών επέδειξε ο οδηγός ενός πολυτελούς τζιπ (πιθανώς μέλος της ομάδας των χρυσαυγιτών) με το οποίο κινήθηκε πάνω στην πλατεία Ελευθερίας προς τη λεωφόρο Δικαιοσύνης, πατώντας γκάζι και περνώντας μέσα από τους διαδηλωτές, χωρίς ευτυχώς να χτυπήσει κάποιον από αυτούς.

Για το περιστατικό έγινε καταγγελία στις αστυνομικές αρχές (αστυνομικοί βρίσκονταν και μπροστά στο συμβάν), ενώ τα στοιχεία της πινακίδας του τζιπ (μάρκας BMW και χρώματος ασημί) κρατήθηκαν ώστε να υποβληθεί και μήνυση.

Κατά του συγκεκριμένου οχήματος οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να το σταματήσουν

(Κεντρική φωτογραφία: Η στιγμή της “επιδρομής” του τζιπ με μεγάλη ταχύτητα κατά των διαδηλωτών πάνω στην Πλατεία Ελευθερίας).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 25.01.2018