ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Υπάρχει ακόμα μια κατηγορία εργαζόμενων στους οποίους προστρέξαμε αμέσως μόλις κλειστήκαμε στα σπίτια μας. Μερικές φορές, πριν ακόμα και από τα καταστήματα τροφίμων. Και αυτοί οι εργαζόμενοι ήταν εκεί, έστω και χωρίς φυσική παρουσία αλλά μας στάθηκαν πραγματικά στις ώρες του εγκλεισμού. Μιλώ για τους καλλιτέχνες, μουσικούς, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, εικαστικούς που με το δικό τους έργο περνούσαμε τις ώρες μας. Και σήμερα για αυτούς δεν φαίνεται να περισσεύει ούτε ένα επίδομα ενώ περνούν πραγματικά δύσκολα.
Όπως είδατε αυτοί που μίλησαν, ή μάλλον αυτοί που τους δόθηκε ο λόγος, ήταν οι καλοβαλμένοι, αυτοί που δεν είχαν πρόβλημα. Ο Σαββόπουλος από την «τα-έχω-πάντα-καλά-με-την-εξουσία» θαλπωρή του, η Πρωτοψάλτη από την καρότσα του φορτηγού της έξω από το Μαξίμου, ο Ρουβάς από το κοτέτσι του και ο Γαϊτάνος για να μας πει πόσο χριστιανικά πέρασε και το ιδιαίτερο φετινό Πάσχα, τόσο χριστιανικά ώστε να ξαναθέλει να σπάσει το κεφάλι των μαύρων που πουλάνε τα cd του στον δρόμο. Και από όλους αυτούς δεν βγήκε μια κουβέντα για τους συναδέλφους τους, που εξαιρέθηκαν από το επίδομα των 800 ευρώ.
Την τιμή τους έσωσε, ευτυχώς, ο Μίκης. Που έθεσε το θέμα και μπράβο του. Που μίλησε για «μεσαίωνα» από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών και που φυσικά τώρα θάφτηκε από τα κανάλια. Τα ίδια που τον δόξαζαν όταν μιλούσε στα αλαλάζοντα μακεδονόπληκτα πλήθη. (Στη φωτογραφία η καλλιτέχνις των ημερών μαζί με τον πρωθυπουργό, σε συνάθροιση που υπό άλλες συνθήκες θα επέφερε 150άρια πρόστιμα). – Σχολιάστε