+

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν οι κάτοικοι της τουριστικής περιοχής της Αγίας Πελαγίας στο Ηράκλειο με σκοπό να κατασκευαστεί ένας ασφαλής κόμβος εισόδου και εξόδου από την περιοχή τους. Το πρωί της Δευτέρας ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη του ΒΟΑΚ στο συγκεκριμένο σημείο.

Σήμερα πολλοί από αυτούς βρέθηκαν στον επικίνδυνο κόμβο του ΒΟΑΚ και διαμαρτυρήθηκαν για την αδιαφορία της πολιτείας και των τοπικών αρχών. Όπως τόνισαν στην «Εφ.Συν.» στην περιοχή υπάρχουν περισσότερα από 15.000 κρεβάτια και αντίστοιχα καταστήματα και υποδομές με τους κατοίκους αλλά και τους τουρίστες να παίζουν καθημερινά τη ζωή τους κορώνα γράμματα για να μπουν και να βγουν προς τη συγκεκριμένη περιοχή.

Φωτο: *Εφ.Συν. – Μάριος Διονέλλης

Ο κεντρικότερος κόμβος είναι πάνω σε στροφή του Βόρειου Οδικού Άξονα, στον οποίο μάλιστα έχει τοποθετηθεί και διπλή διαχωριστική γραμμή, χωρίς όμως αυτό να αποτρέπει τους οδηγούς να στρίβουν παράνομα τόσο από Ηράκλειο προς Αγία Πελαγία, όσο και στην έξοδο από την Αγία Πελαγία προς Ρέθυμνο.

Όπως αναφέρουν στο σημείο έχουν γίνει δεκάδες τροχαία ατυχήματα και ζητούν επιτέλους να δοθεί οριστική λύση, ενώ τη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν και οι επαγγελματίες οδηγοί και ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων οι οποίοι καθημερινά μεταφέρουν εκατοντάδες τουρίστες από και προς το συγκεκριμένο σημείο, πραγματοποιώντας και οι ίδιοι την επικίνδυνη τροχαία παράβαση.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, που βρέθηκε στο σημείο έχει αποσπάσει νέα δέσμευση από την Περιφέρεια Κρήτης ότι θα διατεθεί το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων από το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων που απαιτείται για τη δημιουργία ασφαλούς κόμβου στην περιοχή.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης. *Εφ.Συν. – Μάριος Διονέλλης

Ωστόσο, την προσεχή Δευτέρα, στις 10 το πρωί οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να αποκλείσουν συμβολικά τον Βόρειο Οδικό Άξονα απαιτώντας σαφείς δεσμεύσεις και χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του έργου.

(Κεντρική φωτογραφία: Στο επικίνδυνο σημείο του ΒΟΑΚ βρέθηκαν σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής. *Εφ.Συν. – Μάριος Διονέλλης).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 23.05.2017