ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΗΣ ΣΟΥΖΑΝ ΙΤΟΝ

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται από χθες το μεσημέρι ο δράστης της στυγερής δολοφονίας της 60χρονης βιολόγου Σούζαν Ιτον. Πρόκειται για έναν 27χρονο αγρότη, πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε πως διέπραξε το έγκλημα και στη συνέχεια προσπάθησε να εξαφανίσει το πτώμα.

Σήμερα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία, ωστόσο οι πληροφορίες συντείνουν προς το σεξουαλικό κίνητρο, καθώς ο δράστης φέρεται να δηλώνει «ηδονοβλεψίας» και να παραδέχτηκε πως επιτέθηκε στην 60χρονη με σεξουαλικό κίνητρο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρχών, βρέθηκε στον δρόμο της βιολόγου ενώ εκείνη έκανε τζόκινγκ και τη χτύπησε με το αυτοκίνητό του για να την ακινητοποιήσει. Στη συνέχεια της επιτέθηκε με μαχαίρι, ενώ πιθανότατα ο θάνατος από ασφυξία στον οποίο την υπέβαλε να επήλθε μέσα στο αυτοκίνητό του.

Ο 27χρονος, που φέρεται να έχει ομολογήσει προφορικά κατά τη διάρκεια των προσαγωγών και των ανακρίσεων, είναι κάτοικος της περιοχής του Μάλεμε και ιδιοκτήτης έκτασης στην περιοχή του Ξαμουδοχωρίου όπου βρέθηκε το πτώμα της Αμερικανίδας. Εκεί προσπάθησε να κρύψει το πτώμα της, γνωρίζοντας πολύ καλά το άνοιγμα στην οροφή του γερμανικού τούνελ, το οποίο χρησιμοποιούνταν ως πολυβολείο.

Από την αρχή των ερευνών οι υποψίες στρέφονταν σε κατοίκους – γνώστες της περιοχής, ενώ βασικά στοιχεία στα χέρια των αρχών ήταν τα ίχνη από τις ρόδες του αυτοκινήτου που βρέθηκαν στην περιοχή κοντά στο παλιό πολυβολείο.

Η διασταύρωση των στοιχείων έγινε με τη χρήση της τεχνολογίας από την καταγραφή των κινητών τηλεφώνων που ενεργοποίησαν τις κοντινές κεραίες και μέσα στα οποία φαίνεται να είναι και το κινητό του δράστη. Σημαντικό ρόλο, επίσης, φαίνεται να έπαιξε ένα εύρημα στο εσωτερικό της σπηλιάς, που ανήκει στον δράστη και που πιθανώς του έπεσε στην προσπάθειά του να ρίξει το πτώμα της βιολόγου.

Ενα ενδεχόμενο που επίσης εξετάζουν οι αρχές είναι η εμπλοκή και δεύτερου ατόμου, ενός αλλοδαπού που εργάζεται στην υπηρεσία του 27χρονου, όχι όμως στη δολοφονία αλλά στην προσπάθειά του να εξαφανίσει το πτώμα.

Η προανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται, ενώ αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες απ’ όπου καταγόταν η βιολόγος, τη Βρετανία απ’ όπου κατάγεται ο σύζυγός της, επίσης γνωστός επιστήμονας, αλλά και τη Γερμανία καθώς η ίδια εργαζόταν στο Ινστιτούτο Εξελικτικής Βιολογίας Max Plank με έδρα τη Λειψία.

(Κεντρική φωτογραφία: Η άτυχη Αμερικανίδα βιολόγος Σούζαν Ιτον).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: