ΟΤΑΝ Η Ν.Δ. ΑΚΟΥΕΙ… ΝΙΚΟΛΑ ΑΣΙΜΟ

Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στο Ηράκλειο μετά την τοποθέτηση του πρώην προέδρου του ΤΕΕ-ΤΑΚ Γιάννη Χαρωνίτη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στον οργανισμό «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.» με πρόταση του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη.

Η αλήθεια είναι πως ειδικά στον χώρο των Μηχανικών στο Ηράκλειο η σύμπραξη ΠΑΣΟΚ – Αριστεράς έχει πάρει σάρκα και οστά εδώ και καιρό μετά τη συμφωνία των δύο παρατάξεων που μοίρασε εξ ημισείας την προεδρία στο Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Και αυτό η τοπική Ν.Δ. δεν το έχει ξεχάσει. Και προφανώς τα «ανταλλάγματα» είναι μέσα στο παιχνίδι.

Ωστόσο η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΟΔΕ Ηρακλείου εναντίον του Γιάννη Χαρωνίτη (για στέλεχος δηλαδή άλλου κόμματος, τη στιγμή που οι δικοί του σύντροφοι στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν έχουν εκφραστεί ακόμα) αγγίζει τα όρια της γραφικότητας και μάλιστα έχει και μερικά… «πολιτισμικά» φάουλ.

«Από πότε η Νέα Δημοκρατία ακούει Άσιμο;» θα αναρωτήθηκαν αρκετά από τα μέλη της ΝΟΔΕ που διάβασαν την ανακοίνωση (αν δηλαδή ήξεραν καν ποιος ήταν και κυρίως τι πρέσβευε ο Άσιμος).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου (και με μπόλικα προβλήματα Συντακτικού) έχει ως εξής:

Με ιδιαίτερη έκπληξη υποδεχτήκαμε την είδηση της ανάληψης των καθηκόντων από τον κ. Χαρωνίτη των «Κτηριακών Υποδομών Α.Ε.» μετά από πρόταση του Υπουργού κ. Χ. Σπίρτζη.
Τελικά, δεν ξεπουλήθηκε με το αζημίωτο όταν από επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ στο ΤΕΕ Αν. Κρήτης, όπου ήρθε τρίτη, απέρριψε προτάσεις συνεργασίας και ξεπουλήθηκε στο ΣυΡιζΑ (που ήταν δεύτερος)…
Κύριε Χαρωνίτη στην περίπτωσή σας ταιριάζει «γάντι» το τραγούδι του Νικόλα Άσιμου «ξεπουληθήκατε στο γιουσουρούμ για ένα κουστούμ»!.

Κακές γλώσσες στο Ηράκλειο λένε πως το τελευταίο διάστημα οι ανακοινώσεις της τοπικής ΝΟΔΕ έρχονται γραμμένες απευθείας από την… Πειραιώς και οι τοπικοί παράγοντες απλώς αναγκάζονται να βάλουν από κάτω την υπογραφή τους.

Στην Κρήτη πάντως, και στο Ηράκλειο ειδικότερα, η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ ψήνεται για τα καλά σε χώρους όπως η Αυτοδιοίκηση (Περιφέρεια και Δήμους), τα Σωματεία (Μηχανικοί, Εκπαιδευτικοί κτλ) και αλλού καθώς το κυβερνών κόμμα, ελλείψει εφεδρειών, αναγκάζεται να βασιστεί στη δοκιμασμένη φουρνιά στελεχών που εξέθρεψε το άλλοτε «πράσινο» νησί.

Με όλα αυτά, στα κεντρικά της Ν.Δ. «βγάζουν καπνούς» ειδικά λόγω και της καταγωγής του γραμματέα του κόμματος και καθώς φαίνεται, το επόμενο διάστημα η ηγεσία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου θα αναγκαστεί να βάλει την υπογραφή της κάτω από ακόμα πιο γραφικές ανακοινώσεις.

(Κεντρική φωτογραφία: Ο Νικόλας Ασιμος).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 27.08.2018