+

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΤΖΕΝΤΑ… ΣΑΜΑΡΑ

Έχουν έναν μαγικό τρόπο να φτιάχνουν την ατζέντα στα μέτρα τους

Έβλεπα τον Γιάννη Πανούση να διαψεύδει κατηγορηματικά την πατρότητα του εγγράφου για την «αλλαγή πολιτικής στο μεταναστευτικό» και να ανακαλεί με συνοπτικές διαδικασίες την εφαρμογή του. Στριμωγμένος ο ίδιος από τις παραμορφωτικές διαστάσεις που έδωσε στο θέμα ο φακός των ΜΜΕ, η μονταζιέρα της Ν.Δ. και το ακροδεξιό παραλήρημα του Σαμαρά.

Έχουν τον τρόπο τους να αλλάζουν την κουβέντα όσοι χειρίζονται την κοινή γνώμη.

Δεν μου είναι καθόλου δύσκολο να πιστέψω το σενάριο για προβοκάτσια από τον υπερβάλλοντα ζήλο ενός υποστράτηγου που ήθελε να εκθέσει την κυβέρνηση. Υπάρχουν ένα σωρό τέτοιοι που θα το χάρηκαν αφού καθόλου δεν γουστάρουν  τους μετανάστες.

Μα ακόμα και αν δεχτώ τη θεωρία της «προβοκάτσιας» θα με βασανίζει συνεχώς το ερώτημα. Την αρχική ατζέντα τη θυμάται κανείς; Το τι πρέπει να κάνουμε με τους κρατούμενους μετανάστες;  Αυτά που έλεγε το επίμαχο έγγραφο είναι σωστά ή λάθος; Εντάξει, το έγγραφο δεν το υπέγραψε ο υπουργός, αλλά είναι λάθος να μην κρατούνται οι μετανάστες μόνο και μόνο με την κατηγορία ότι μπήκαν στη χώρα; Είναι παράλογο το να μη φυλακίζονται στα κέντρα κράτησης όπου έχουν ήδη πεθάνει συνάνθρωποί μας; Και τέλος είναι παράλογο να τους δίνεται ένα χαρτί ως νόμιμο ταξιδιωτικό έγγραφο για να χτυπήσουν την πόρτα της Ευρώπης και να δουν και εκεί κατάματα το πρόβλημα;

Αυτά περιμένω να λέει και το επόμενο έγγραφο. Και  να έχει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του υπουργού από κάτω. Και να την τιμήσει και να την υπερασπίσει την υπογραφή του αυτή χωρίς φόβο για τις ρατσιστικές αντιδράσεις.

Αλλιώς οι απέναντι, εκτός από την ατζέντα σε λίγο θα επιβάλλουν και τις πολιτικές…

Δημοσιεύτηκε στον Δρόμο της Αριστεράς, στις 09.03.2015