Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ειδικό κομμάτι της οικονομίας, κυρίως για την Ελλάδα, είναι ο Τουρισμός. Που ζει χιλιάδες ανθρώπους και φέρνει ζεστό χρήμα στη χώρα. Το πλήγμα θα είναι τεράστιο και η στήριξη στους ανθρώπους και στις επιχειρήσεις πρέπει να είναι ουσιαστική και γενναία. Αν θες να τους κρατήσεις στον κλάδο και να ορθοποδήσει ξανά κάποια στιγμή στο μέλλον. Εκτός αν θες να δεις να πουλιούνται μισοτιμής στους Γερμανούς και σε όσους έχουν ακόμα ρευστό, τα υπόλοιπα ξενοδοχεία που δεν έχουν ήδη πουληθεί. Και από τη μεθεπόμενη σεζόν να έχεις πάλι τουρισμό αλλά να πηγαίνουν σε άλλες τσέπες τα λεφτά. Η χρονιά επί της ουσίας είναι ήδη χαμένη.
Κάτι αστειότητες για πιο αραιές ξαπλώστρες ώστε να κρατούν αποστάσεις οι τουρίστες, που μετά βέβαια θα βουτούν όλοι μαζί στην ίδια πισίνα, αγγίζουν τα όρια του γελοίου. Αστειότητα επίσης και το «υγειονομικό διαβατήριο» του υπουργού Τουρισμού Θεοχάρη. (Δεν το λέω εγώ, το υπαινίχθηκε σαφώς και ο κ. Τσιόδρας και ακόμα σαφέστερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας).
Η Ισπανία αποφασίζει λουκέτα στα ξενοδοχεία μέχρι τον Δεκέμβριο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να γλιτώσουμε κάτι από τη χρονιά φέρνοντας εδώ τους τουρίστες που δεν θα πήγαιναν στην Ισπανία; Και ποιος (και πως) θα ελέγχει αν έχουν κορονοϊό; Η μήπως για να μην βάλεις το χέρι στην τσέπη θα διακινδυνεύσεις να κάνεις δικό σου το πρόβλημα που γονάτισε την Ισπανία, ώστε να χάσεις τελικά και τη φετινή, και την επόμενη σεζόν;
Μόνη λύση η γενναία επιδότηση του κλάδου και των χιλιάδων ανθρώπων που θα μείνουν χωρίς δουλειά. Ας αποφασίσουμε ότι το βάρος θα πέσει φέτος μόνο στον εσωτερικό τουρισμό με προσεκτικές και λίγες κινήσεις και με υγεία το καλοκαίρι του… 2021.
(Στη φωτογραφία οι σκέψεις για plexiglas στις ξαπλώστρες της Ιταλίας – ελάτε, ας σοβαρευτούμε…). – Σχολιάστε