Ο ΤΣΙΟΔΡΑΣ

Ο σεβαστός γιατρός ασφαλώς είναι αυτός που θα χρεωθεί το επιστημονικό κομμάτι της επιτυχίας ή της αποτυχίας στη μάχη με τον κορονοίό. Μέχρι εδώ πάει καλά. Μόνο που ο άνθρωπος κάνει δυο δουλειές. Και του επιστήμονα και του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας (ενίοτε και του υπουργού). Και η μία δουλειά είναι που μπλοκάρει την άλλη. Εχω ξαναγράψει παλαιότερα πως θα ήταν πιο τίμιο όπου νιώθει ότι οι απαντήσεις του δεν συνάδουν με την επιστημονική του ιδιότητα να παραπέμπει στον υπουργό (για τις μάσκες, για τον αριθμό των τεστ, για τον αριθμό των εντατικών, για τα πιτσιρίκια στο call center του ΕΟΔΥ που λένε βλακείες στον κόσμο και φυσικά για τα ολέθρια αποτελέσματα που είχε η μη πραγματοποίηση τεστ στη γυναίκα που πέθανε στην Καστοριά επειδή της είπανε να μην πάει σε νοσοκομείο).
Όχι μόνο δέχτηκε να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση για όλα αυτά, που δεν ήταν δουλειά του, αλλά πολλές φορές επιχειρεί να «επιστημονικοποιήσει» τις ανεπάρκειες (Αν δεν έχουμε τεστ, δεν χρειάζονται τεστ. Οταν βρούμε τεστ χρειάζονται οι κινητές μονάδες για να κάνει ο κόσμος στο σπίτι κτλ). Ξαναλέω, καλός και χρυσός, ειδικά με την παρέμβασή του για τους Ρομά. Αλλά υπάρχουν και πολλά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα. (Για την πρόληψη στις δομές μεταναστών για παράδειγμα).
Το τελευταίο διάστημα αίσθησή μου είναι πως αρχίζει να πιέζεται να αλλάξει γραμμή (ανοσία, μάσκες, τεστ κτλ) και να βάζει σε κίνδυνο και την ίδια την επιστημονική του αξιοπιστία.
Επιμένω όμως πως εφόσον έχει επιλέξει να κάνει και τις δύο δουλειές θα χρεωθεί τις ευθύνες και για τις δύο. Ίσως αυτός είναι και ο στόχος όσων των έβαλαν μπροστά για να κρυφτούν αργότερα από πίσω του. – Σχολιάστε