Ο ΦΟΒΟΣ ΦΥΛΑΕΙ ΤΟΥΣ… ΑΠΑΓΩΓΕΙΣ

Πέπλο φόβου και απειλών καλύπτει πλέον τη δίκη για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη. Μετά την απροθυμία του ίδιου του επιχειρηματία να δώσει περισσότερα στοιχεία για τους απαγωγείς του και οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι κάνουν λόγο ανοιχτά για απειλές που δέχονται, αρνούμενοι να αποκαλύψουν τα ονόματα άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ηρακλείου ξεκίνησαν οι απολογίες τους, με πρώτο τον 44χρονο ιδιοκτήτη της μάντρας αυτοκινήτων στο Ρέθυμνο όπου κρατούνταν ο Μιχάλης Λεμπιδάκης (το τελευταίο από τα συνολικά 6 κρησφύγετα) από τις 10 Αυγούστου 2017. Εκείνη την ημέρα, όπως είπε, τον πλησίασε άτομο που δεν θέλησε να κατονομάσει στο δικαστήριο, ζητώντας του την παραχώρηση του χώρου.

Πρόκειται για «κακοποιό και εγκληματία», είπε, αρνούμενος να δώσει οποιοδήποτε στοιχείο της ταυτότητάς του και τονίζοντας πως υπάρχει τεράστιος φόβος όχι μόνο στον ίδιο αλλά και στον απαχθέντα Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Μάλιστα, απαντώντας σε αποστροφή της προέδρου ότι και ο κ. Λεμπιδάκης δεν θέλει να βοηθήσει στην αποκάλυψη όλων των στοιχείων, ο μάρτυρας πήρε την ευκαιρία και είπε: «Σας λέει κάτι ότι ο Λεμπιδάκης δεν θέλει να μιλήσει; Δεν σκέφτεστε ότι μπορεί σε παρόμοια θέση να βρίσκομαι κι εγώ;»

«Με εκβίαζε»

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δικαστών ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για τον άνθρωπο αυτό, λέγοντας μόνο πως δεν μπορούσε να του αρνηθεί, πως τον φοβόταν πολύ από κάποια άλλη υπόθεση, του 1995.

«Με εκβίαζε και με εκβιάζει ακόμα. Σε αντάλλαγμα θα κατέστρεφε κάποια στοιχεία που είχε εις βάρος μου. Τον φοβάμαι ακόμα. Δεν μπορώ να σας πω ούτε το όνομά του, ούτε τι υπόθεση είχαμε στο παρελθόν. Φοβάμαι πολύ» είπε.

Δικηγόρος του 44χρονου είναι ένας εκ των πιο γνωστών δικηγόρων της Αθήνας με εμπειρία και από αντίστοιχες δίκες (όπως η απαγωγή Παναγόπουλου), ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κεχαγιόγλου χαρακτήρισε τον εντολέα του «θύμα της υπόθεσης ομοίως με τον Μιχάλη Λεμπιδάκη» καθώς, όπως είπε, βρέθηκαν και οι δύο σε δεινή θέση, ενώ ανέφερε πως ούτε και στον ίδιο έχει γίνει γνωστό ποιο είναι το πρόσωπο που απειλούσε και απειλεί τον 44χρονο ιδιοκτήτη της μάντρας.

Χθες απολογήθηκε και ο 40χρονος υπάλληλος του ιδιοκτήτη της μάντρας, ο οποίος έχει εμπλακεί στην υπόθεση εξαιτίας δακτυλικών του αποτυπωμάτων που βρέθηκαν στον χώρο. Ο ίδιος εμφανώς ταραγμένος υποστήριξε πως κρατείται άδικα καθώς ήταν φυσικό να υπάρχουν στο χώρο τα αποτυπώματά του.

Η χθεσινή δικάσιμος ολοκληρώθηκε με την απολογία του 42χρονου από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είχε τον ρόλο του φύλακα του απαχθέντος και συνελήφθη στον χώρο κατά την ημέρα απελευθέρωσης του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Οπως είπε, στην υπόθεση τον ενέπλεξε ο 46χρονος φίλος του από το Ρέθυμνο (σ.σ. ο γνωστός και ως ακτιβιστής κατά των πλειστηριασμών).

Του είχε υποσχεθεί, είπε, πως μέσω αυτής της δουλειάς θα κατάφερνε να ξεπληρώσει τα χρέη του. Ετσι ανέλαβε χρέη φύλακα από τις 18 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, οπότε συνελήφθη.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 18.01.2019