+

ΠΑΡΑΛΙΓΟ… ΕΠΙΤΙΜΟΣ

Ασύμμετρες μαντινάδες… αυτοδυναμίας, συναντήσεις εν ριπή οφθαλμού με τοπικούς φορείς και μια επικοινωνιακή γκάφα ήταν τα παραλειπόμενα από την επίσκεψη-αστραπή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ανατολική Κρήτη. Σε λίγες ώρες ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισκέφθηκε και ενημερώθηκε για τα προβλήματα των κατοίκων στη Σητεία, στην Ιεράπετρα, στον Αγιο Νικόλαο και στο Οροπέδιο Λασιθίου, έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Ηράκλειο και παρέστη στην τελετή ονοματοδοσίας ενός δρόμου προς τιμήν του πατέρα του στον Δήμο Μαλεβιζίου.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατάφερε σε μία μέρα να προεδρεύσει σε τρεις συσκέψεις με τοπικούς φορείς, η μία εξ αυτών στην Ιεράπετρα, με αποκλειστικό αντικείμενο το πρόβλημα της λειψυδρίας στην Κρήτη, προτείνοντας κυρίως περιορισμό της κατανάλωσης και αυξημένο τιμολόγιο για όσους δαπανούν μεγάλες ποσότητες νερού.

Αλαλούμ προέκυψε με την αναγόρευσή του σε επίτιμο δημότη Οροπεδίου Λασιθίου, η οποία είχε προαναγγελθεί πριν από μέρες στην επίσημη ανακοίνωση της Ν.Δ., χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει ποτέ σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περιοχής.

Από το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. διευκρινίστηκε πως ήταν πρόθεση του δημάρχου η αναγόρευση και πως δεν ήξεραν ότι δεν έχει υπάρξει σχετική απόφαση, ενώ ο ίδιος ο δήμαρχος, Γιάννης Στεφανάκης, δήλωνε στην «Εφ.Συν.» πως οι προθέσεις του θα καθοριστούν αφού λάβει υπόψη του τη γνώμη των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και πάντως σε μελλοντικό χρόνο, πιθανώς σε κάποια άλλη επίσκεψη του προέδρου της Ν.Δ. Στην ιστοσελίδα της Ν.Δ. πάντως η επίμαχη φράση άλλαξε αναδρομικά και εκεί που έγραφε: «Το απόγευμα θα μεταβεί στο Οροπέδιο Λασιθίου και θα ανακηρυχθεί σε επίτιμο δημότη της πόλης» διορθώθηκε με το «θα συναντηθεί με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και κατοίκους της περιοχής».

Αίσθηση επίσης προκάλεσε η αγωνία των υπευθύνων του Γραφείου Τύπου να ελέγξουν το κλίμα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της Ν.Δ., αφού από την προηγούμενη μέρα ζητούσαν τηλεφωνικά από τους δημοσιογράφους να τους πουν τι ερώτηση θα υποβάλουν στον πρόεδρο, με το επιχείρημα του συντονισμού των ερωτήσεων ώστε να μην υπάρχουν επικαλύψεις.

Εκείνο πάντως που προβλήθηκε δεόντως ήταν οι μαντινάδες που ως είθισται συνοδεύουν τις επισκέψεις πολιτικών στην Κρήτη. Το χρέος στην περίπτωση αυτή κλήθηκε να εκπληρώσει η πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. στη Σητεία, Αννα Ζερβάκη. Το αποτέλεσμα ωστόσο θύμιζε κάτι από τις κακότεχνες μαντινάδες του Γιάννη Σμαραγδή στον Σαμαρά. Μεταξύ άλλων ακούστηκαν:

  • Αρχηγέ, η ελπίδα μας είσαι και το κατέχεις
  • Γι’ αυτό να παίρνεις δύναμη από εμάς να αντέχεις
  • Γιατί όπως την έκαμε ο ΣΥΡΙΖΑ τη χώρα
  • χρειάζεται προσπάθεια να την εσώσεις τώρα
  • Σε λίγο ξεκουμπίζεται κι εσύ, Κυριάκο, αρχίζεις
  • Με τη Νέα Δημοκρατία μας από την αρχή να χτίζεις
  • Ολη η Ελλάδα σε ζητά πρωθυπουργός να γίνεις
  • Γιατί θεωρεί πως μόνο εσύ πολλές ελπίδες δίνεις
  • Είσαι ο αυριανός πρωθυπουργός χωρίς αμφιβολία
  • Και μάλιστα πιστεύουμε σε αυτοδυναμία.

(Κεντρική φωτογραφία: Επίσκεψη-αστραπή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ανατολική Κρήτη. *ΕUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 20.07.2018