ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

Σε σχηματισμό δημοτικής παράταξης με προμετωπίδα το «ΟΧΙ» στο σχεδιαζόμενο αεροδρόμιο Καστελλίου προχωρούν κάτοικοι και φορείς στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος.

Την ανακοίνωση έκαναν σε έκτακτη λαϊκή συνέλευση, παρουσία δεκάδων δημοτών, τα μέλη της Πρωτοβουλίας για τη Διάσωση και Αειφόρο Ανάπτυξη της Πεδιάδας.

Το θέμα του αεροδρομίου αποτελεί κεντρικό ζήτημα για τον Δήμο και όπως είναι φυσικό θα κυριαρχήσει στην προεκλογική περίοδο. Πρώτο μέλημα της νέας παράταξης είναι η κατάρτιση ψηφοδελτίου από όλες τις περιοχές του δήμου (Καστέλλι, Αρκαλοχώρι, Θραψανό) και στη συνέχεια η ανάδειξη του υποψηφίου δημάρχου.

Από την υπάρχουσα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου τουλάχιστον τέσσερα μέλη από τρεις διαφορετικές παρατάξεις έχουν ταχθεί σαφώς κατά του έργου λόγω των τεράστιων συνεπειών στην περιοχή.

Πρόκειται για τον Γιώργο Μαυραντωνάκη (ήταν υποψήφιος δήμαρχος), την Μαρίνα Μουράτη (πρόεδρος της Πρωτοβουλίας Πολιτών), αλλά και δύο συμβούλους που διαφωνούν με τον σημερινό δήμαρχο για το έργο, τον Βασίλη Εργαζάκη (πρώην αντιδήμαρχο) και τον Γιώργο Καλογεράκη (νυν πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου).

(Κεντρική φωτογραφία: Από την ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων της Πεδιάδος, στην οποία αποφάσισαν τη δημιουργία δημοτικής παράταξης ενάντια στο αεροδρόμιο. *Διονέλλης Μάριος / ΕΦΣΥΝ).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 26.11.2018