+

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥς 12 ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Παρέμβαση στο θέμα της δίκης των 12 φοιτητών του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης, που διεξάγεται την προσεχή Πέμπτη, έκανε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου. Η κ. Αναγνωστοπούλου τόνισε πως οι καταλήψεις δεν αποτελούν πειθαρχικό και εν τέλει ποινικό αδίκημα.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας Αυγή  η αναπληρώτρια υπουργός τόνισε:  «Βεβαίως και δεν θέλω από αυτή τη θέση που είμαι να εμπλακώ στη δικαιοδοσία της Δικαιοσύνης. Είναι άλλο το έργο της Δικαιοσύνης. Αυτό όμως που θέλω να πω και από αυτή τη θέση, αλλά και ως πανεπιστημιακός, είναι ότι οι καταλήψεις δεν μπορούν να αποτελούν πειθαρχικό αδίκημα και εν τέλει ποινικό αδίκημα. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για μένα προσωπικά, αλλά θεωρώ και για την ηγεσία του υπουργείου».

Εν τω μεταξύ, στην Κρήτη, ψήφισμα υπέρ των φοιτητών εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου εκφράζοντας την αντίθεση του στην ποινικοποίηση του συνδικαλιστικού αγώνα των φοιτητών, τονίζοντας πως θα είναι «θετική εξέλιξη» η απαλλαγή τους.

Ανακοίνωση στήριξης των 12 διωκόμενων φοιτητών στο Φυσικό του Πανεπιστημίου Κρήτης εξέδωσε σήμερα και το Νομαρχιακό Πολιτικό Συμβούλιο Ηρακλείου της Λαϊκής Ενότητας ζητώντας την αθώωσή τους ενώ αναφέρει πως «είναι η πρώτη φορά μετά τη δικτατορία που φοιτητές διώκονται και τιμωρούνται πειθαρχικά και ποινικά για την αγωνιστική και συνδικαλιστική τους δράση».

(Κεντρική φωτογραφία: “Ούτε πειθαρχικό, ούτε ποινικό αδίκημα οι καταλήψεις” λέει η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας. *ΕUROKINISSI / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 03.03.2016