ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ

Λίγες ώρες μετά την έκδοση της προσωρινής διαταγής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που απαγορεύει ρητά στην οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του και για τις τελετές στη μνήμη του εκλιπόντος ξεκίνησαν να διακινούνται πληροφορίες για αλλαγή της ημέρας της κηδείας του μεγάλου συνθέτη. 

Συγκεκριμένα ήδη από διάφορα ΜΜΕ αναφέρεται πως το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του θα ξεκινήσει το πρωί της Δευτέρας (αντί της Τρίτης που είχε ανακοινωθεί αρχικά) την ώρα όμως που θα βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση επί των ασφαλιστικών μέτρων στο δικαστήριο.

Το εύλογο ερώτημα είναι με ποιον γίνονται οι συνεννοήσεις αυτές και η αλλαγή του προγράμματος από τη στιγμή που η δικαστική απόφαση στην ουσία «παγώνει» τον χρόνο μέχρι την εκδίκαση της Δευτέρας οπότε και θα υπάρξει οριστική απόφαση τόσο για τον τόπο ταφής όσο και για τα υπόλοιπα διαδικαστικά της κηδείας και των λοιπών τελετών.

Για το θέμα πλέον έχει ξεκινήσει έντονη αντιπαράθεση ενώ επίδικο είναι ακόμα και το θέμα του γραφείου τελετών που θα αναλάβει την όλη διαδικασία καθώς ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ρυθμίσει γραπτώς ακόμα και αυτό. Ωστόσο, με εντολή της οικογένειας του η σορός του παρελήφθη από άλλο γραφείο από εκείνο που ο ίδιος είχε ορίσει. Μετά τη δικαστική απόφαση της Παρασκευής, στον χώρο όπου φυλάσσεται η σορός του Μίκη Θεοδωράκη έχει τοποθετηθεί αστυνομική φρουρά.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 04.09.2021