ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ: ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Με απόλυτο τρόπο διαψεύδει η Περιφέρεια Κρήτης πληροφορίες και δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για διακρίσεις μεταξύ ελλήνων και μεταναστών ως προς τη διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Το θέμα προέκυψε μετά από καταγγελία ότι στην αίτηση που συμπληρώνουν οι υποψήφιοι δικαιούχοι, μεταξύ των στοιχείων που καλούνται να συμπληρώσουν περιλαμβάνεται και η υπηκοότητά τους. 

Η Περιφέρεια Κρήτης μιλά για παρανόηση και διευκρινίζει πως η υπηκοότητα ζητείται για να αναζητηθούν στη συνέχεια από την αρμόδια επιτροπή τα νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής των μεταναστών στη χώρα, ώστε να μπορούν κατόπιν να ενταχθούν στους δικαιούχους ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση.

«Προφανώς εξυπηρετούνται και μετανάστες» δηλώνει στην «Εφ.Συν.» η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου ενώ για ένα ποσοστό 15-20% αλλοδαπών δικαιούχων που έχουν ήδη λάβει τρόφιμα μιλά η υπεύθυνη του Παντοπωλείου Μαρία Παπαδογιαννάκη. 

«Προφανώς για να ενταχθεί κάποιος στους δικαιούχους, πρέπει να έχει νομιμοποιητικά έγγραφα, ώστε να διαπιστωθεί και η οικονομική του κατάσταση και να μην αδικηθεί κανείς» λέει η κ. Παπαδογιαννάκη επισημαίνοντας πως δεν έγινε ποτέ διάκριση μεταξύ των ελλήνων και αλλοδαπών δικαιούχων. 

Στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης τονίζεται πως το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Κρήτης λειτουργεί από το 2010 με την έναρξη της κοινωνικοοικονομικής κρίσης και είναι ένα από τα πρώτα που δημιουργήθηκαν και εξυπηρετούν τους πολίτες ανεξαρτήτου εθνικότητας και υπηκοότητας, που βρίσκονται στη χώρα. 

Η αντιπεριφερειάρχης Θ. Βρέντζου δηλώνει πως μέχρι σήμερα το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Κρήτης έχει εξυπηρετήσει περίπου 5.000 οικογένειες Ελλήνων και οικονομικών μεταναστών.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 06.02.2014