+

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ 4ΧΡΟΝΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ

Προβληματισμό προκαλεί στην κοινή γνώμη της Κρήτης η νέα αντιπαράθεση του Άδωνι Γεωργιάδη με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη σε σχέση με τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη τον Δεκέμβριο του 2015. 

Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει την Κρήτη πριν από δύο χρόνια επανέρχεται στο προσκήνιο με… αφορμή το σκάνδαλο Novartis!

Χθες στη σχετική συζήτηση στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης, ως ένας εκ των εμπλεκομένων, επιχείρησε έναν μεγαλειώδη αντιπερισπασμό. Παρουσίασε έναν πορτοκαλί ογκώδη φάκελο τον οποίο κατέθεσε στα πρακτικά. Μέσα υποτίθεται πως είχε το «εξαφανισμένο» πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τα αίτια θανάτου του παιδιού.

Η τετράχρονη Μελίνα Παρασκάκη έχασε τη ζωή της στις 29 Δεκεμβρίου 2015 μετά από επέμβαση ρουτίνας (για κρεατάκια) στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Ως πιθανότερη μέχρι σήμερα εκδοχή προβάλλει το αλλεργικό σοκ στο αναισθητικό φάρμακο που της χορηγήθηκε.

Αναισθησιολόγος στο χειρουργείο ήταν η Νεκταρία Πολάκη, ξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Η ίδια έχει δηλώσει (Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ) πως κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει την αντίδραση του οργανισμού του παιδιού και πως έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να σωθεί.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε:

Καταθέτω στα πρακτικά της βουλής και το αφιερώνω στη μνήμη αυτού του μικρού κοριτσιού, της Μελίνας, που πέθανε στην Κρήτη, 4 ετών, ότι μένουν κλειδωμένα στα συρτάρια της κ. Παπασπύρου και του ΣΕΕΥΠ, με εντολή της, τα πορίσματα που έχουν εκδοθεί εδώ και ένα χρόνο για το πώς πέθανε το κορίτσι και ευθύνεται η κυρία Πολάκη. Να το πάρει ο πατέρας να δει πώς πέθανε το παιδί του από εσάς που το καλύπτετε. Πέθανε το παιδί 4 ετών και αντί να ρίξετε φως στην υπόθεση επιτρέπετε στην κ. Παπασπύρου και στον κ. Πολάκη να συγκαλύπτει τον θάνατο και έρχεστε και στη Βουλή και μιλάτε.

Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης απάντησε:

Κάποιοι πατούν στον θάνατο ενός ανθρώπου για να πλήξουν. Είναι ντροπή και ελεεινότητα. Να βρεθεί ένας άνθρωπος που θα πει ότι σήκωσα το τηλέφωνο για να επηρεάσω για την υπόθεση. Αν βρεθεί ένας, εγώ θα παραιτηθώ από υπουργός και βουλευτής. 

Επίσης με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μαρία Παπασπύρου ξεκαθάρισε:

Ουδέποτε είχα υπόθεση συγγενούς του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη. Αύριο θα διερευνήσω πού βρίσκεται η υπόθεση αυτή. Όπως πληροφορήθηκα, την είχε το ΣΕΥΥΠ (Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας) και αύριο θα γνωρίζω λεπτομέρειες για το θέμα. Θυμίζω ότι στο ΣΕΥΥΠ προΐσταται Γενικός Επιθεωρητής. Ως γνωστόν, εγώ είμαι Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης.

Αναταραχή στην Κρήτη

Είναι αλήθεια πως η υπόθεση αυτή, ο θάνατος του παιδιού και ο θόρυβος που ξεσηκώθηκε γύρω από την εμπλοκή της συγγενούς του Παύλου Πολάκη αγγίζει ιδιαίτερα την Κρήτη.

Δύο χρόνια και δύο μήνες μετά τον θάνατο του παιδιού ακόμα δεν έχουν δοθεί σαφείς απαντήσεις ενώ σέρνεται μια παραφιλολογία σχετικά με τις προσπάθειες συγκάλυψης του πορίσματος της ΕΔΕ.

Αν αυτό που εμφάνισε χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν όντως το χαμένο πόρισμα, προκύπτουν πολλά ερωτήματα όχι μόνο για το πώς έφτασε στα χέρια του αλλά και γιατί δεν έχει δημοσιοποιηθεί νωρίτερα διά της υπηρεσιακής οδού.

Και αν όντως σήμερα, μετά τον θόρυβο, η κ. Παπασπύρου μπορεί να λάβει ενημέρωση για το πού βρίσκεται η υπόθεση, καλό θα ήταν να το μάθει από επίσημα χείλη πρώτα η οικογένεια του παιδιού και μετά η κοινή γνώμη κυρίως στην Κρήτη.

Όσο για τον Άδωνι, το γεγονός ότι χρησιμοποιεί την υπόθεση αυτή ως αντιπερισπασμό σε όσα τον βαρύνουν αποδεικνύει μόνο το ήθος του ανδρός. Το προφανές ερώτημα είναι: Αν όντως έχει δίκιο για το πόρισμα και αν όντως το έκρυψαν οι κυβερνητικοί παράγοντες, τότε αυτομάτως απαλλάσσεται από όσα τον βαρύνουν για τη Novartis;

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 22.02.2018