+

ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ;

Ότι ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν τα πάντα είναι πλέον γνωστό. Μα σε μερικές περιπτώσεις το πράγμα δύσκολα καταπίνεται.

Πώς να μιλήσεις για το ΤΑΙΠΕΔ στους γέροντες Κρητικούς από τα Χανιά, που θυμούνται ακόμα τα αλεξίπτωτα των Γερμανών να πέφτουν στο Αεροδρόμιο του Μάλεμε! Πώς να τους πεις ότι ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν τα 1.000 στρέμματα του χώρου όπου κατά κύριο λόγο διαδραματίστηκε η Μάχη της Κρήτης, επειδή τον έβαλε στο μάτι κάποιος από τους πολυχρονεμένους επενδυτές!

Πώς να βγάλεις από το μυαλό των γερόντων της Κρήτης τους δεκάρικους λόγους που εκφωνούν οι υπουργοί της Άμυνας κάθε Μάιο στην επέτειο της Μάχης, για τη «διατήρηση της ιστορικής μνήμης» και για το «λαμπρό παράδειγμα των Κρητικών που θάμπωσαν όλο τον κόσμο»!

Πώς να τα συνδυάσουν όλα αυτά με τον κύριο Σταυρίδη του ΤΑΙΠΕΔ που θέλει να επιδείξει έργο, ταΐζοντας το αδηφάγο success story του Σαμαρά και του Βενιζέλου!

Ο Δήμος Πλατανιά, στα διοικητικά όρια του οποίου ανήκει το αεροδρόμιο, αυτές τις μέρες λέει «όχι». Ομόφωνα. Απαντά πως δεν θα στείλει τα στοιχεία και τα έγγραφα για την έκταση του Μάλεμε που ζητά το ΤΑΙΠΕΔ για να αρχίσει το ξεπούλημα.

Και πίσω από το Δημοτικό Συμβούλιο συντάσσονται οι γέροντες, Έλληνες και ξένοι, που πολέμησαν τότε, συντάσσεται όλο το νησί που βλέπει να πουλιέται και αυτή ακόμα η Μάχη της Κρήτης, συντάσσεται η ίδια η Ιστορία, που ήδη επιφυλάσσει τη χειρότερη χλεύη στις σελίδες της για τους σημερινούς μεταπράτες – εμπόρους της χώρας.

Δημοσιεύτηκε στον Δρόμο της Αριστεράς, την 01.07.2013