ΣΤΑΖΕΙ… ΡΑΤΣΙΣΜΟ Η ΕΚΛΕΚΤΗ ΤΟΥ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

Δύο χρόνια πριν, ως αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, η Αθηνά Σπανάκη έγραφε πως νιώθει «απίστευτο φόβο» καθώς ανάμεσα στα γυναικόπαιδα που θα φιλοξενούνταν στην Κρήτη ίσως υπήρχαν «κλέφτες, βιαστές, έμποροι ναρκωτικών και φορείς μεταδοτικών νοσημάτων».

Τότε αποπέμφθηκε από τον δήμαρχο Ηρακλείου, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται, αν και γιατρός η ίδια, από την αρρώστια της ξενοφοβίας ακόμα δεν έχει γιατρευτεί.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρό της μπήκε η αντικαταστάτριά της, η οποία έκανε το… παράπτωμα να φωτογραφηθεί με προσφυγοπούλες που φιλοξενούνται στις δομές του ΟΗΕ στο Ηράκλειο.

Σε ένα ξενοφοβικό κρεσέντο συμψηφισμών κατηγορεί την τωρινή αντιδήμαρχο ότι φωτογραφήθηκε με την… «παρέα της» την ώρα που οι Ελληνίδες μάνες λυγίζουν από την απελπισία και δεν έχουν να δώσουν ένα ποτήρι γάλα στα παιδιά τους.

«Δυστυχώς με τις φωτογραφίες ούτε τα προσφυγάκια θα σωθούν από τη θάλασσα και την πείνα ούτε τα Ελληνάκια από τα μαζεμένα χτυπήματα της πονεμένης μας Ελλάδας», αναφέρει, ενώ καλεί τη διάδοχό της αν έχει τα κότσια να ανεβάσει μια φωτογραφία της… Ελλάδας.

Λεπτομέρεια: Η κ. Σπανάκη αποτελεί την εκλεκτή του γραμματέα της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη, την οποία προωθεί για τη λίστα των επόμενων εκλογών στο Ηράκλειο.

Επί της δικής του θητείας, η ίδια ορίστηκε υπεύθυνη της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της Ν.Δ. για την Περιφέρεια Κρήτης με αρμοδιότητα «Γυναίκες στην Αυτοδιοίκηση». Ευτυχώς, δεν σκέφτονται έτσι όλες οι γυναίκες στην Αυτοδιοίκηση…

Η επίμαχη φωτογραφία της τωρινής αντιδημάρχου Μαρίας Καναβάκη, που προκάλεσε το μένος της κ. Σπανάκη.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 20.03.2018