ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΕΛΙΑΣ» ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Αποδοκιμασίες κατά υπουργών του ΠΑΣΟΚ – Καψής προς εργαζόμενους ΕΡΤ: «Δε σας χρωστάω τίποτα».

Με αποδοκιμασίες και… κρυφτό συνοδεύτηκε η προεκλογική εκδήλωση της «Ελιάς» στο Ηράκλειο κυρίως λόγω της παρουσίας του Παντελή Καψή, ο οποίος δεν κατάφερε να ξεφύγει από τους εργαζόμενους της ΕΡΑ, που τον περίμεναν με πανό έχοντας ετοιμάσει «θερμή» υποδοχή.

Η εκδήλωση της Ελιάς είχε θέμα «Το Νέο Αναπτυξιακό Μοντέλο της Χώρας» και εκτός από τον Παντελή Καψή ομιλητές ήταν ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου. Υπό το φόβο τον αποδοκιμασιών την τελευταία στιγμή άλλαξε ο χώρος της εκδήλωσης που αντί για τη δημοτική αίθουσα «Ανδρόγεω» στο κέντρο του Ηρακλείου μεταφέρθηκε σε ξενοδοχείο της Αμμουδάρας περίπου 10 χιλιόμετρα στα ανατολικά της πόλης. 

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ηρακλείου, του τηλεοπτικού σταθμού Κρήτης της ΕΡΤ καθώς και αντιπροσωπεία της τοπικής Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΠΗΝ) είχαν ενημερωθεί και έφτασαν νωρίτερα από τους επισήμους στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου όπου βρήκαν να τους περιμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Με την άφιξη του κ. Καψή, υποψηφίου ευρωβουλευτή πλέον με την «Ελιά», οι αποδοκιμασίες κορυφώθηκαν ενώ οι εργαζόμενοι άνοιξαν πανό που έγραφε «Συνεχίζουμε για να ανατρέψουμε την αθλιότητα». Ο ίδιος ο Παντελής Καψής εμφανίστηκε προκλητικός απαντώντας στα αιτήματα των εργαζομένων με τη φράση «δε σας χρωστάω τίποτα» ενώ δήλωσε έκπληκτος όταν εκείνοι του ανέφεραν πως δεν έχουν πάρει ακόμα τις αποζημιώσεις τους. 

Αντιπαράθεση υπήρξε και με τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΠΗΝ  Κυριάκο Κορτέση ο οποίος εγκάλεσε τον κ. Καψή για το γεγονός ότι δε δέχτηκε ποτέ αντιπροσωπεία της Ένωσης, ούτε καν απάντησε ποτέ στις τηλεφωνικές κλήσεις προς τον ίδιο και το γραφείο του.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ άσκησαν έντονη κριτική στον Παντελή Καψή για το γεγονός ότι η Κρήτη και ολόκληρη η Περιφέρεια έμειναν χωρίς δημόσια ραδιοφωνία μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ και τώρα ζητά την ψήφο τους για να εκπροσωπήσει τη χώρα στην Ευρώπη. Ως απάντηση από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή έλαβαν τη φράση «Δε θέλω τη δική σας ψήφο».    

Μετά τον δεκάλεπτο διάλογο με τους εργαζόμενους ο Παντελής Καψής αποχώρησε από το προαύλιο του ξενοδοχείου κατευθυνόμενος προς την αίθουσα της εκδήλωσης όπου παρουσιάστηκε η πρόταση της «Ελιάς» για το «νέο μοντέλο ανάπτυξης» που θα ακολουθήσει η χώρα.  

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 12.05.2014