+

ΣΤΑ «ΟΠΛΑ» ΞΑΝΑ Η ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Υπό κατάληψη το γραφείο του διοικητή της ΔΥΠΕ στο Ηράκλειο.

Την οργή των πολιτών της Ιεράπετρας συνάντησε για ακόμα μία φορά ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης για το θέμα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου της πόλης. Χθες δεκάδες διαδηλωτές έφτασαν από την Ιεράπετρα στο Ηράκλειο για να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη γιατρών που οδηγεί στο ουσιαστικό κλείσιμο της παθολογικής κλινικής η οποία εφημερεύει μόνο 5 ημέρες το μήνα εξυπηρετώντας μια πόλη 35.000 κατοίκων. Όπως καταγγέλλει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος των γιατρών στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας Αντώνης Τσικαλουδάκης αναγκάζονται συχνά να μεταφέρουν περιστατικά στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου όχι για ιατρικούς λόγους αλλά επειδή εξαντλούνται οι εφημερίες και δεν μπορεί να παρασχεθεί η αναγκαία φροντίδα στα περιστατικά εισαγωγών. 

Η «επίσκεψη» των Ιεραπετριτών στον διοικητή της ΔΥΠΕ Αντώνη Γργηγοράκη είχε πίσω της αρκετά προηγούμενα καθώς μετά από επανειλημμένα ραντεβού μαζί του εδώ και δύο χρόνια έχουν λάβει υποσχέσεις για προσλήψεις γιατρών που όμως αποτέλεσαν κενό γράμμα. «Η τελευταία υπόσχεση είχε δοθεί στην αρχή του χρόνου και προέβλεπε ρητώς τη στελέχωση με παθολόγο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου», λέει στην «Εφ.Συν.» ο Μιχάλης Μαχαιράς, υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες Εν Δράσει» που βρέθηκε στη χθεσινή διαμαρτυρία. «Ο κόμπος έφτασε στο χτένι» δήλωσαν με μια φωνή και οι 6 υποψήφιοι δήμαρχοι της πόλης που πρωτοστάτησαν στη χθεσινή κινητοποίηση. 

Ένταση και κατάληψη

Την οργή των κατοίκων της Ιεράπετρας φούντωσε η παρουσία αστυνομικής δύναμης στα γραφεία της ΔΥΠΕ Κρήτης και η προσπάθεια απαγόρευσης εισόδου στο κτήριο. Οι κάτοικοι στην ουσία εισέβαλλαν στο γραφείο του κ. Γρηγοράκη απαιτώντας ουσιαστική και άμεση λύση για να πάρουν, για ακόμα μία φορά, την υπόσχεση πρόσληψης ενός επιπλέον παθολόγου στο Νομό Λασιθίου, ο οποίος θα κατευθυνθεί στο νοσοκομείο της πόλης τους. Παράλληλα με την «απόβαση» στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωση διαμαρτυρίας από άλλη μεγάλη ομάδα πολιτών μπροστά στο δημαρχείο της πόλης με τις δύο κινητοποιήσεις να βρίσκονται σε «απευθείας σύνδεση» μεταφέροντας τις εξελίξεις από την πίεση στον κ. Γρηγοράκη. Το γραφείο του διοικητή παρέμενε υπό κατάληψη μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης με τους διαδηλωτές να αρνούνται να αποχωρήσουν αν δεν λάβουν συγκεκριμένες γραπτές εγγυήσεις για τη στελέχωση του νοσοκομείου τους. 

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 08.05.2014