+

ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης χθες στον Αργουλιδέ Χανίων, σε μια περιοχή όπου ο ίδιος επέλεξε να ταφεί, δίπλα στη σύζυγό του Μαρίκα. Το βράδυ της Τετάρτης τελέστηκε αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στη Χαλέπα Χανίων, ενώ μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης η σορός του πρώην πρωθυπουργού βρισκόταν σε λαϊκό προσκύνημα, με εκατοντάδες πολίτες από όλη την Κρήτη να σπεύδουν για να του απευθύνουν το ύστατο χαίρε.

Θερμά λόγια για τον εκλιπόντα απηύθυνε ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο οποίος χοροστάτησε στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε χθες το μεσημέρι. Κατόπιν η σορός του πρώην πρωθυπουργού μεταφέρθηκε από άνδρες του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης στον περίβολο του ναού, όπου και τοποθετήθηκε πάνω σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου για να διανύσει την απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων μέχρι το μικρό νεκροταφείο του Αργουλιδέ.

Για έναν άνθρωπο που είχε πάντα στο μυαλό του την Κρήτη και φρόντιζε να έχει προσωπική παρέμβαση όποτε οι τοπικές αρχές ζητούσαν τη βοήθειά του για τα ζητήματα του νησιού, έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Πλήθος κόσμου συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη τραγουδώντας ένα από τα αγαπημένα του ριζίτικα τραγούδια, «Σε ψηλό βουνό σε ριζιμιό χαράκι». Με έντονο κρητικό χρώμα και αναφορές στη σύνδεση του πρώην πρωθυπουργού με την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά, παίχτηκε η τελευταία πράξη του αποχαιρετισμού του, από το βράδυ της Τετάρτης που επέστρεψε στο νησί μέχρι την Πέμπτη το απόγευμα που έλαβε τον τελευταίο ασπασμό από τα μέλη της οικογένειάς του.

(Κεντρική φωτογραφία: Ανδρες του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης τοποθέτησαν τη σορό πάνω σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου για να μεταφερθεί από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στη Χαλέπα Χανίων στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 04.06.2017