ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕ… ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Στην Κρήτη φτάνει την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το 4ο προσυνέδριο της Ν.Δ. H επίσκεψη πραγματοποιείται στο Ηράκλειο εν μέσω αποκαλύψεων για τον γραμματέα του κόμματος (και βουλευτή Ηρακλείου) Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ νέος «πονοκέφαλος» προέκυψε για τον πρόεδρο της Ν.Δ. από τη θυελλώδη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Χανίων και τις ευθείες βολές εναντίον του από τον πρώην υπουργό Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Το 4ο προσυνέδριο της «γαλάζιας» παράταξης, στο ξενοδοχείο «Candia Maris» (στις 3 μ.μ.) με αντικείμενο «Επιχειρήσεις και επανεκκίνηση της οικονομίας», πραγματοποιείται σε βαρύ κλίμα για τη Ν.Δ, ειδικά στην Κρήτη, μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Documento» για τις συνομιλίες και εξυπηρετήσεις του γραμματέα του κόμματος σε επιχειρηματία που έχει καταδικαστεί για εκβίαση.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης πάντως θα είναι εκείνος που, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του 4ου προσυνεδρίου, παρουσία του προέδρου της Ν.Δ., στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του στην Κρήτη μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομά του, κίνηση που εκτιμάται και ως μια άμεση στήριξη στο πρόσωπο του γραμματέα από την ηγεσία της Ν.Δ., παρά τις τελευταίες αποκαλύψεις.

Πρόβλημα και με Μαρκογιαννάκη

Εν τω μεταξύ, όλο και δυνατότερες είναι οι φωνές αμφισβήτησης προς τον πρόεδρο της Ν.Δ. από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά. Στη διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Χανίων, το απόγευμα της Κυριακής (5/11), η οποία πραγματοποιήθηκε και ενόψει του 4ου προσυνεδρίου, ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, χωρίς όμως να τον κατονομάσει.

Αντιδράσεις υπήρξαν και από άλλα στελέχη, με το μεγαλύτερο «αγκάθι» να εντοπίζεται στον τρόπο επιλογής των υποψηφίων για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων του κόμματος στον νομό.

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, που φημολογείται ότι θα αποκλειστεί από τις λίστες του κόμματος, «έδειξε τα δόντια του» προς την Πειραιώς προσπαθώντας να επιβάλει ουσιαστικά την υποψηφιότητά του στις επόμενες εκλογές, παρουσία μάλιστα και του γραμματέα Οργανωτικού της Ν.Δ., Στέλιου Κονταδάκη.

«Μην επιχειρήσει κανείς να με εξευτελίσει. Κι επειδή οι μέχρι τώρα συμπεριφορές κάποιων είναι στις παρυφές του εξευτελισμού κι επειδή θεωρώ ότι ο τυχόν δικός μου εξευτελισμός θα είναι εξευτελισμός και όλων εκείνων που με έχουν στηρίξει τόσα χρόνια, σας παρακαλώ πάρα πολύ, μέχρι εδώ και μη παρέκει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Αναφερόμενος ειδικά στη σύνθεση των ψηφοδελτίων του κόμματος στο νομό, ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε πως τάσσεται φανατικά υπέρ της ανανέωσης, ωστόσο χαρακτήρισε «βιασμό της λαϊκής βούλησης» την επιβολή των νέων έναντι κάποιων παλαιών στελεχών.

«Ασφαλώς και θα πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία σε νέους, όχι όμως ν’ αποκλείσουμε κάποιους προς χάρη κάποιων νέων. Αυτό νομίζω πως είναι απόλυτα κατανοητό, απόλυτα σαφές και θα πρέπει να το καταλάβουν οι πάντες», είπε χαρακτηριστικά δείχνοντας επί της ουσίας τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Καταγγελία και για τις διαδικασίες

Ο κ. Μαρκογιαννάκης κατήγγειλε ευθέως και τη διαδικασία επιλογής του νέου προέδρου της ΝΟΔΕ Χανίων χαρακτηρίζοντάς την «αντικαταστατική» και τονίζοντας πως ο προηγούμενος πρόεδρος υποχρεώθηκε σε παραίτηση γιατί έλεγε την αλήθεια προς το κόμμα.

Τέλος, απευθυνόμενος με νόημα προς τον γραμματέα Οργανωτικού της Ν.Δ, Στέλιο Κονταδάκη, ο οποίος παρευρισκόταν στη συνεδρίαση, είπε: «Είπατε, κύριε Κονταδάκη, για ενότητα. Συμφωνώ μαζί σας. Εγώ ήμουν έτοιμος να πω τη λέξη “πανστρατιά”. Παραγκωνισμοί, αγνόηση, αυτά πρέπει να εκλείψουν. Έτσι; Είστε βέβαιος ότι στον Νομό Χανίων συμβαίνει αυτό; Πιστεύετε ότι το κόμμα κάνει ό,τι πρέπει για τα Χανιά, να υπάρχει αυτή η ενότητα και αυτή η πανστρατιά; Αν το πιστεύετε, συνεχίστε κατά τον ίδιο τρόπο. Αν νομίζετε ότι δεν συμβαίνει αυτό, τότε διορθώστε κάποια πράγματα».

Αξίζει να σημειωθεί πως τα λεγόμενα του κ. Μαρκογιαννάκη συνάντησαν τη θερμή υποδοχή των μελών της ΝΟΔΕ, οι οποίοι διέκοψαν αρκετές φορές με χειροκροτήματα την ομιλία του.

(Mε πληροφορίες από HANIAnews.gr)

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 06.11.2017