+

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Με μεγάλη συμμετοχή από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο των συνταξιούχων του νησιού στο Ρέθυμνο. Οι ηλικιωμένοι ξεκίνησαν από πολύ νωρίς για να βρεθούν από κάθε γωνιά της Κρήτης στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες για την εκτίμηση της κατάστασης που βιώνουν σήμερα οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων. 

Οι εκπρόσωποι των σωματείων από τα Χανιά, το Ηράκλειο, το Λασίθι και το Ρέθυμνο διαμαρτυρήθηκαν για το συνεχές ψαλίδισμα των συντάξεων, που τους έχουν φέρει στα όρια της εξαθλίωσης, ενώ τα βέλη τους κατευθύνθηκαν και προς το υπουργείο Υγείας και τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος τους επιφυλάσσει χαράτσι 25 ευρώ για την εισαγωγή τους στα νοσοκομεία με την έναρξη του νέου έτους.  

Οι συνταξιούχοι μίλησαν για τις συνεχείς αυξήσεις στους φόρους, στις τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φως, νερό, τηλέφωνο), στη συνεχιζόμενη επιβολή του χαρατσιού και στην επερχόμενη φορολόγηση των αγροτεμαχίων τους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ψήφισμά τους στην πρωτοφανή διάλυση των υπηρεσιών του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ, που υποσκάπτει το δικαίωμά τους για αξιοπρεπή περίθαλψη και διαβίωση. 

«Απαιτούμε συντάξεις στα 1100 ευρώ. Είναι λεφτά που τα δουλέψαμε και δεν τα ζητάμε ως ελεημοσύνη από κανέναν. Θα μας βρουν μπροστά τους τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και όποιοι άλλοι κυβερνήσουν. Θα καταλάβουν πως είμαστε αποφασισμένοι να μην χαρίσουμε σε κανέναν τους κόπους μιας ζωής», λέει στην «Εφ.Συν.» ο Γιώργος Πάγκαλος, πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ Λασιθίου. 

Οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου όπου και παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας ενώ έδωσαν νέο ραντεβού αυτή τη φορά σε κάθε πόλη ξεχωριστά για την πανεργατική απεργία της Τετάρτης 6 Νοεμβρίου. 

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 01.11.13