ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

Αγωγή κατέθεσαν οι εργαζόμενοι στην Κρήτη – Δικάσιμος στις 18 Νοεμβρίου.

Στις 18 Νοεμβρίου θα εκδικαστεί στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου η αγωγή που κατέθεσαν χθες οι εργαζόμενοι στην τοπική ΕΡΑ και στον τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης. Η αγωγή στρέφεται κατά της διοίκησης της ΕΡΤ χαρακτηρίζοντας μαζικές και παράνομες τις απολύσεις των εργαζομένων καθώς δεν τηρούνται βασικές διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, όπως η αποζημίωση η ασφαλιστική τους κάλυψη κτλ. Οι εργαζόμενοι ζητούν ακόμα και δεδουλευμένα και τόκους υπερημερίας για τους μισθούς που δεν τους έχουν καταβληθεί τους τρεις μήνες που παραμένει κλειστή η ΕΡΤ. 

Την αγωγή συνυπογράφουν 20 εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ηρακλείου και του Τηλεοπτικού  Σταθμού Κρήτης ενώ κατά τη διαδικασία κατάθεσης παραστάθηκαν με εκπρόσώπους τους το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, η ΕΛΜΕ του νομού, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και η κίνηση Πολίτες κατά του Χρέους. 

Όπως τονίζει στην «Εφ.Συν.» ο εργατολόγος Τάσος Πετρόπουλος, που συνόδευσε τους εργαζόμενους στα δικαστήρια αυτή θα είναι μάλλον η πρώτη δίκη που θα γίνει καθώς είναι σχετικά σύντομος ο χρόνος εκδίκασης που όρισε το δικαστήριο, σχετικά με παρόμοιες αγωγές από εργαζόμενους της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα. «Είναι μια δίκη που αφορά όλη την κοινωνία και όχι μόνο την ΕΡΤ, στη μάχη των εργαζόμενων της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης καθρεφτίζονται οι μάχες των εκπαιδευτικών, των υγειονομικών και όλων των κλάδων που μπαίνουν στο στόχαστρο της κυβέρνησης και της τρόικας» τονίζει ο κ. Πετρόπουλος. 

Σήμερα στην Πλατεία ελευθερίας στο Ηράκλειο θα υπάρχει live αναμετάδοση της συναυλίας που πραγματοποιείται στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής με αφορμή τη συμπλήρωση τριών μηνών από το λουκέτο στην ΕΡΤ ενώ συναυλίες συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και στους εκπαιδευτικούς διοργανώνονται για την Πέμπτη και την Κυριακή σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ Ηρακλείου.  

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 11.09.2013