+

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Σήμερα στις 7μ.μ. στο Ηράκλειο.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο διοργανώνουν σήμερα τα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης, στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο. Το συλλαλητήριο έχει οργανωθεί για τις 7 το απόγευμα και στο κάλεσμα των εργατικών κέντρων καταγγέλλεται η «χαλαρή» αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης τη στιγμή που οι λαοί άλλων χωρών είπαν σθεναρό όχι στην καταστροφή των χημικών στο έδαφός τους. 

Όπως αναφέρει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης η διαδικασία καταστροφής των χημικών θα επηρεάσει την υγεία των πολιτών και αποτελεί τοξική βόμβα όχι μόνο για την Κρήτη αλλά για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. «Αποτελεί μια πραγματική βόμβα όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά και για την τοπική οικονομία. Θα είναι ανυπολόγιστες οι συνέπειες στους εργαζόμενους ειδικά στον τομέα του τουρισμού από ένα πιθανό ατύχημα και μόλυνση της περιοχής» τονίζει ο ίδιος. 

Τα τέσσερα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης καλούν τα θεσμικά όργανα, τους φορείς, τις υπηρεσίες και τους πολίτες να απαιτήσουν την αποτροπή μιας τέτοιας ενέργειας και να σταματήσουν το έγκλημα ενώ απαιτούν από την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, να αντιδράσει ουσιαστικά, ώστε να αποτραπούν οι τραγικές και ανυπολόγιστες επιπτώσεις που θα έχει αυτή η πράξη στο οικοσύστημα της περιοχής. 

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 06.02.2014