ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ;

Τον περασμένο Σεπτέμβριο οι Κρήτες βουλευτές της Ν.Δ. επένδυαν στην πόλωση για το θέμα της φιλοξενίας προσφύγων στο νησί. Έφτασαν μάλιστα να πουν ότι δεν θα αναγνωρίσουν καμία απόφαση των δημάρχων του νησιού για το θέμα – τόσος ήταν ο σεβασμός στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.   

Συγκεκριμένα τότε οι βουλευτές της Ν.Δ. κ.κ. Αυγενάκης – κυρίως από τη θέση του Γραμματέα της Π.Ε- Γιάννης Πλακιωτάκης, Γιάννης Κεφαλογιάννης και Όλγα Κεφαλογιάννη καθιστούσαν σαφές ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει καμία απόφαση, δεν στηρίζει καμία πρωτοβουλία αν δεν έχει προηγηθεί η παρουσίαση συγκεκριμένου σχεδίου της Κυβέρνησης για τη διαχείριση του θέματος».

Από τότε δεν τους ξαναείδε κανείς σε όλες τις συζητήσεις με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ούτε στις συσκέψεις των δημάρχων για το θέμα.

Την Τρίτη που μας πέρασε το πρόγραμμα φιλοξενίας παρουσιάστηκε επισήμως, υπογράφηκαν οι σχετικές συμβάσεις και αναμένεται η πρώτη οργανωμένη έλευση προσφύγων σε διάστημα ενός μήνα.

Από την τελετή ήταν και πάλι άφαντοι. Μήπως θα έπρεπε έστω και τώρα να διευκρινίσουν αν αποδέχονται τον σχεδιασμό στον οποίο με ωριμότητα κατέληξαν οι δήμοι του νησιού;

(Κεντρική φωτογραφία: Ο πρόεδρος της ΝΔ με τους Κρήτες βουλευτές της ΝΔ (Πλακιωτάκη, Αυγενάκη, Ολγα και Γιάννη Κεφαλογιάννη) μαζί με τον Θ. Φορτσάκη και τον Β. Κικίλια).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 27.04.2017