ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Περίπου 30 σχολεία παραμένουν υπό κατάληψη στην Κρήτη με τους μαθητές αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις και τους γονείς να διαμαρτύρονται για τις μεγάλες ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό και σε υποδομές.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις του 5ου γυμνασίου Ηρακλείου όπου εδώ και χρόνια οι μαθητές μετακινούνται για μάθημα σε αίθουσες ακατάλληλες που ήταν παλαιές αποθήκες ενώ με τις νέες περικοπές αναπληρωτών οι μαθητές καταγγέλλουν πως ο αριθμός τους πλησιάζει τους 30 (ήδη πέρυσι στις περισσότερες τάξεις ήταν 27 με 28). 

Χαρακτηριστική επίσης είναι και η περίπτωση του Δημοτικού σχολείου στα Αμιρά της Βιάννου, το οποίο τελεί υπό κατάληψη από τους γονείς, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση του σχολείου, από τετραθέσιο σε διθέσιο.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με το νεώτερο απολογισμό υπό κατάληψη παραμένουν τα εξής σχολεία στην Κρήτη: Τα Λύκεια 11ο Ηρακλείου, Αγίου Μύρωνα, Ασημίου, Γαζίου, Γουβών, Επισκοπής, Μαλίων, Τυμπακίου, το 1ο και 4ο Χανίων, το Λύκειο Αλικιανών Χανίων, το Λύκειο Περάματος Ρεθύμνου, τα ΕΠΑΛ 1ο και 6ο Ηρακλείου, 1ο Χανίων και τα ΕΠΑΛ Ιεράπετρας, Ρεθύμνου και Ακρωτηρίου (Χανιά). Τέλος, τα Γυμνάσια 5ο Ηρακλείου, Αγίου Μύρωνα, Γαζίου, Γουβών, Μαλίων, Γαράζου, 1ο Κισσάμου και Κουνουπιδιανών.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 01.10.13