ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Όλο και πλουσιότερη γίνεται η συγκομιδή των αστυνομικών αρχών στην Κρήτη σε ό,τι αφορά τα όπλα αλλά και τα σύμβολα του ναζισμού σε σπίτια μελών της Χρυσής Αυγής.

Στην περίπτωση του 29χρονου που συνελήφθη χθες στο Ρέθυμνο εκτός από ένα στιλέτο μήκους 17 εκατοστών και παράνομες κροτίδες βρέθηκε και πανό της Οργάνωσης Εθνικιστών Ρεθύμνου αλλά και μία έντυπη έκδοση ιδεολογικής καθοδήγησης της Χρυσής Αυγής με τίτλο «Ο εθνικοσοσιαλισμός είναι ένα κίνημα της Αριστεράς». 

Εκτός από το στιλέτο  και τις κροτίδες ο 29χρονος παραπέμπεται και για πλαστογραφία καθώς σπίτι του βρέθηκε μία πλαστή κάρτα πολυτέκνων καθώς επίσης και ηλεκτρονικός υπολογιστής και usb stick που εξετάζονται από ειδικούς. 

Η συγκεκριμένη είναι η πέμπτη σύλληψη μέλους της Χρυσής αυγής που πραγματοποιείται σε διάστημα μίας εβδομάδας στην Κρήτη. Είχαν προηγηθεί οι συλλήψεις του τέως υπαρχηγού της οργάνωσης στα Χανιά (ο οποίος παλαιότερα φωτογραφιζόταν γελώντας μπροστά στους φούρνους των Ναζί στο Άουσβιτς), ενός 34χρονου στην Ιεράπετρα, που εκτός των άλλων κατηγορείται και για την επίθεση σε μετανάστες στην περιοχή Βαϊνιά τον Φεβρουάριο του 2013 αλλά και δύο ακόμη ανδρών ενός γυμναστή στο Ρέθυμνο και ενός 27χρονου στο Ηράκλειο. Όλοι παραπέμφθηκαν για παράβαση του νόμου περί όπλων ενώ στα ευρήματα της αστυνομίας περιλαμβάνονται καδρόνια με ελληνικές σημαίες, εμβλήματα της 21ης Απριλίου και πολλά έντυπα υλικά της Χρυσής Αυγής.

Έρευνες για τρία άτομα

Εν τω μεταξύ οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώνονται στους πυρήνες της Χρυσής Αυγής που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του νομού Ηρακλείου και ειδικά γύρω από έναν υψηλόβαθμο ένστολο, που φέρεται να έχει το ρόλο του ιδεολογικού καθοδηγητή της οργάνωσης στην Κρήτη. Οι έρευνες στρέφονται και σε τουλάχιστον άλλα δύο άτομα που εμπλέκονται με… πλούσια δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής στο νομό. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν καταγγελίες ξυλοδαρμού μελών αριστερών οργανώσεων κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης για αντιρατσιστική εκδήλωση στην περιοχή της Μεσσαράς αλλά και για τον ξυλοδαρμό Πακιστανών εργατών γης λίγα μέτρα από την πλατεία του Τυμπακίου. 

Υπό τη φύλαξη ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας παραμένουν τα γραφεία της Χρυσής αυγής στα Χανιά και τη Νέα Αλικαρνασσό ενώ οριστικά έκλεισαν τα γραφεία της οργάνωσης στην Ιεράπετρα μετά τις αντιδράσεις για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 01.10.13