+

ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΑΝΤΩΝΗ (ΣΑΜΑΡΑ)

Συμφωνούμε. «Τα Μέσα Μεταφοράς ανήκουν στο λαό. Και κανένας δεν έχει δικαίωμα να τον ταλαιπωρεί».

Σαν το σύντροφο Βλαδίμηρο ακούστηκες έξω από το Μαξίμου. Προς στιγμήν μπερδεύτηκα και νόμιζα πως είπες ότι «τα μέσα παραγωγής ανήκουν στον λαό». Πάντως είσαι σε καλό δρόμο. Συνειδητοποιείς τη λαϊκή εξουσία πάνω σε αγαθά και υπηρεσίες για τα οποία μέχρι τώρα βάζετε τον κοσμάκη να πληρώνει ακριβά.

Ομοίως Αντώνη, και οι δρόμοι ανήκουν στον λαό και κανένας δεν έχει δικαίωμα να τον βάζει να πληρώνει διόδια. Και τα τρένα και τα λιμάνια ανήκουν στο λαό και κανένας δεν έχει δικαίωμα να τα «παραχωρεί» σε ιδιώτες. Και τα πανεπιστήμια ανήκουν στο λαό και κανένας δεν έχει δικαίωμα να τα εναρμονίζει με τις ορέξεις τις αγοράς. Και τα νοσοκομεία ανήκουν στο λαό και κανένας δεν έχει δικαίωμα να τα συγχωνεύει ή να τα κλείνει. Και το νεράκι και το ρεύμα ανήκουν στο λαό και κανένας δεν έχει δικαίωμα να ξεπουλάει την ΕΥΔΑΠ και τη ΔΕΗ. Και τα κέρδη του ΟΠΑΠ ανήκουν στο λαό και κανένας δεν έχει δικαίωμα να οικειοποιείται τον οβολό της ελπίδας τους.

Μ’ αρέσει που συμφωνούμε κατά βάθος. Δεν ήμουν σίγουρος αν έχει νόημα στις μέρες μας η ταμπέλα «κομμουνιστής». Δείχνεις τον δρόμο, στα ίδια πράγματα πιστεύουμε απ’ ό,τι φαίνεται. Όπως και να το πεις, όποια ταμπέλα και να βάλεις, είναι βέβαιο πως αν συμφωνούμε στο πρώτο, για τα Μέσα Μεταφοράς, τότε σίγουρα τα βρίσκουμε και στα υπόλοιπα…

ΥΓ. Αντώνη, σου εσωκλείω την αφίσα αυτών των ημερών από τους δρόμους της Ουκρανίας με τον σ. Βλαδίμηρο να κοιτάζει περιπαικτικά και να μας ρωτάει: «Λοιπόν, πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό;».
Τι λες, να βγάλουμε κι εμείς μια ίδια για τις επόμενες εκλογές; 

Δημοσιεύτηκε στον Δρόμο της Αριστεράς, στις 26.01.2013