ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Αναίτιες προσαγωγές, μηνύσεις με αστείες κατηγορίες και κλίμα τρομοκράτησης καταγγέλλουν φοιτητές στα Χανιά μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες σε διάφορους χώρους για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με καταγγελίες που φτάνουν στην «Εφ.Συν.», αστυνομικοί με πολιτικά εισέβαλαν σε σπίτι φοιτητών, ενώ έκαναν και αναίτιες προσαγωγές από τους δρόμους των Χανίων οδηγώντας φοιτητές στην Ασφάλεια με πρακτικές που θυμίζουν σκοτεινές εποχές για τη χώρα.

Αφορμή για τα παραπάνω στάθηκαν οι παρεμβάσεις με αναγραφή συνθημάτων το βράδυ της Παρασκευής στα γραφεία της ΝΟΔΕ Χανίων, στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Μανούσου Βολουδάκη αλλά και έξω από το πατρικό σπίτι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στη Χαλέπα Χανίων. Τα συνθήματα αφορούσαν τον Δημήτρη Κουφοντίνα εκφράζοντας συμπαράσταση στο αίτημά του για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού.

Όπως καταγγέλλει στην «Εφ.Συν.» ο φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Γ.Σ., την επόμενη ημέρα, περίπου 10 αστυνομικοί με πολιτικά εισέβαλαν στο σπίτι του με πρόσχημα την έρευνα για την αναγραφή των συνθημάτων και προσήγαγαν τον ίδιο και τον συγκάτοικό του. Αν και δεν βρέθηκε κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο, η προσαγωγή του μετατράπηκε σε σύλληψη και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του με την κατηγορία της… οπλοκατοχής. Αφορμή στάθηκε ένα φυσίγγι από την εποχή της Κατοχής που ανήκε στον παππού του φοιτητή και βρέθηκε στο σπίτι, το οποίο είναι και το πατρικό σπίτι της οικογένειάς του στα Χανιά. Αρκετές ώρες αργότερα ακόμα τρεις φοιτητές που περπατούσαν στον δρόμο απήχθησαν από αστυνομικούς με πολιτικά και μεταφέρθηκαν στην Ασφάλεια, όπου έμειναν για ώρες χωρίς να προκύψει τίποτα εις βάρος τους.

Ψηφίσματα που κάνουν λόγο για εκστρατεία τρομοκράτησης των φοιτητών εξέδωσαν Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης, ενώ για σήμερα οργανώνεται συνέντευξη Τύπου παρουσία και των δικηγόρων υπεράσπισης.

Και στο Ηράκλειο

Την ίδια στιγμή στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκαν τέσσερις προσαγωγές εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις μετά την επίθεση που σημειώθηκε στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη το μεσημέρι της Παρασκευής. Κατά την επίθεση άγνωστοι προξένησαν φθορές και έγραψαν συνθήματα υπέρ του αγώνα του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι δύο συλληφθέντες δικάζονται σήμερα στο αυτόφωρο για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και διατάραξη λειτουργίας της υπηρεσίας. Χθες στο κέντρο του Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση υποστήριξης των αιτημάτων του Δημήτρη Κουφοντίνα από δεκάδες ανθρώπους, με τις αστυνομικές δυνάμεις να είναι για ακόμα μία φορά προκλητικές περικυκλώνοντας και αποκλείοντας για ώρες τους διαδηλωτές, χωρίς να έχει υπάρξει κάποια πρόκληση από την πλευρά τους.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, την 01.03.2021