+

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες ένας 24χρονος εργαζόμενος του Δήμου Πλατανιά στα Χανιά. Ο 24χρονος οδηγούσε ένα φορτηγό γεμάτο χαλίκι συμμετέχοντας με το συνεργείο του δήμου σε εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο οδικό δίκτυο που είχαν προκληθεί από την πρόσφατη κακοκαιρία, στην περιοχή του Πάνω Πλατανιά.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το φορτηγό ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε χαντάκι από ύψος 4 μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο οδηγός. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το οδόστρωμα υποχώρησε λόγω των πρόσφατων βροχοπτώσεων αλλά και εξαιτίας του μεγάλου βάρους του οχήματος. Αν και οι συνάδελφοί του ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ, που έφτασε σχετικά γρήγορα στο σημείο, ο άτυχος εργαζόμενος δεν τα κατάφερε και ξεψύχησε κατά τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν απλώς τον θάνατό του.

Τραγική ειρωνεία είναι πως ο 24χρονος εργαζόταν με οκτάμηνη σύμβαση στον Δήμο Πλατανιά, η οποία έληγε σε 15 ημέρες. Για το δυστύχημα ενημερώθηκε αμέσως ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, ενώ χθες το μεσημέρι τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Νομού Χανίων εξέδωσαν συλλυπητήριο ψήφισμα για τον θάνατο του συναδέλφου τους. Το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε μεταξύ άλλων να τελεστεί η κηδεία του άτυχου εργαζόμενου με δαπάνη του δήμου.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 30.01.2015