+

ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ Ο ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ

Εκτέθηκε ανεπανόρθωτα ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ με την υπόθεση των αναισθησιολόγων. Και οι κατηγορίες για εμπάθεια και απαξιωτική συμπεριφορά μοιραία βρίσκουν βάση αφού φαίνεται πως και προηγούμενα υπάρχουν και από παντού επιβεβαιώνεται το χείριστο κλίμα στις μεταξύ τους σχέσεις.

Όμως η έφοδος με τα rapid test στα σπίτια των γιατρών που νόσησαν ήταν κίνηση – ζαριά από αυτές που δεν τις κάνεις αν δεν έχεις καλυμμένα τα νώτα σου.

Έστειλε, που λέτε, ο κύριος Χαλκιαδάκης τον Ιατρό Εργασίας στο σπίτι τριών αναισθησιολόγων που δήλωσαν ασθένεια με covid. Και καλά για «κατ’ οίκον ιατρική περίθαλψη». Χωρίς φυσικά οι ίδιες να το ζητήσουν.

Προφανώς ο διοικητής θεώρησε ότι λένε ψέματα και δεν είναι άρρωστες. Εδωσε λοιπόν σαφείς οδηγίες (προφορικά όχι γραπτά) στον ιατρό εργασίας να τις υποβάλλει σε rapid test για να διαπιστώσει αν όντως έλεγαν την αλήθεια.

Και μόνο μέχρι εκεί υπάρχουν αρκετά σημεία στην όμορφη αυτή ιστορία που συνιστούν παράβαση των κανονισμών και των νόμων ίσως και παράβαση καθήκοντος από τον διοικητή. Επειδή π.χ. δεν υπήρχε γραπτή εντολή, επειδή ο ιατρός εργασίας δεν προβλέπεται να ελέγχει εργαζόμενους αν όντως είναι άρρωστοι παρά μόνο αν έχουν συστηματικά δηλώσει ασθένεια και ζητούν συνέχεια αναρρωτικές άδειες (κάτι που ασφαλώς δεν συνέβαινε) κτλ.

Όλα αυτά όμως θα μπορούσαν ίσως (ίσως) να παραμεριστούν αν όντως ο Ιατρός Εργασίας έβρισκε πως οι αναισθησιολόγοι δεν ήταν άρρωστες, ή πολύ περισσότερο αν δεν τις έβρισκε καν στο σπίτι. Τότε κάτι θα είχε να λέει ο διοικητής και θα έβγαινε από πάνω. Είπαμε, ζαριά είναι…

Έλα όμως που τα τεστ βγήκαν και τα τρία θετικά.

Έλα που οι γιατρίνες έλεγαν αλήθεια και όντως είχαν νοσήσει με covid.
Και έτσι τώρα ο διοικητής δέχεται τις κατηγορίες για αυταρχική συμπεριφορά από το Σωματείο Εργαζομένων, από την Ένωση Γιατρών ΕΣΥ, από τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, από την Αναισθησιολογική Κλινική φυσικά, από τα ΜΜΕ και συνολικά από την τοπική κοινωνία.

Τι να πεις. Προς γνώση και συμμόρφωση το πάθημα αν και κάτι μου λέει ότι το μένος εναντίον των γιατρών δεν πρόκειται να μειωθεί και θα έχουμε και νέα επεισόδια…

Δημοσιεύθηκε στο Cretanews.gr στις 04.01.2023