ΤΟ ΠΑΝΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ… ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ

Για τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ, στο Ηράκλειο της Κρήτης, μιλώντας για συνθήκες σκλαβιάς όσων έχουν απομείνει μετά τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και τη λήξη των συμβάσεων του έκτακτου προσωπικού. Σε μια πόλη 200.000 κατοίκων δουλεύουν μόλις 22 διανομείς από τους 75 που προβλέπονται κανονικά γι’ αυτό τον πληθυσμό, και καθένας έχει να εξυπηρετήσει περίπου… 10.000 ανθρώπους.  

Για συντονισμένη επιχείρηση υποβάθμισης των ΕΛΤΑ ώστε να οδηγηθούν… «συστημένα» σε ιδιωτικά χέρια, κάνει λόγο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Σωκ. Βαρδάκης.  Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση και στο Παγκρήτιο Κέντρο Διαλογής όπου εργάζονται μόλις 15 από τα 50 άτομα που προβλέπονται. Όμοια η κατάσταση και στα ταχυδρομικά καταστήματα με τους πολίτες να διαμαρτύρονται δίκαια για τη συνεχώς αυξανόμενη ταλαιπωρία τους, δηλώνει στον Δρόμο ο Νίκος Φλιτζανής, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων των ΕΛΤΑ Ηρακλείου, οι οποίοι προχώρησαν σε διήμερη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή.

«Είναι βέβαιο ότι σε λίγο θα ακούσουμε ότι τα ΕΛΤΑ δεν αποδίδουν και πρέπει να πωληθούν», συμπληρώνει ο ίδιος.  Ήδη πάντως ανακοινώθηκε ότι στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ, 80 περιφερειακά καταστήματα θα αντικατασταθούν με πρακτορεία, τα οποία θα παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες, μέσω συμβάσεων που θα συναφθούν με ενδιαφερόμενους…

Δημοσιεύτηκε στον Δρόμο της Αριστεράς, στις 27.07.2013