ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Μιλώ για τη δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα, στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού με την οποία παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος η στάση του κόμματος για το επίδομα των 600 ευρώ

Μπορεί να άργησε.

Μπορεί ακόμα και όταν ήρθε να είναι κάπως περιστροφική και «απ’ έξω – απ’ έξω»…

Μπορεί να μην ακούστηκαν οι λέξεις «κάναμε λάθος».

Όμως ήρθε, και στην πολιτική, ξέρετε, μετράει αυτό.

Μιλώ για τη δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα, στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού με την οποία παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος η στάση του κόμματος για το επίδομα των 600 ευρώ.

Ολόκληρη η δήλωση είναι αυτή:

«Το ίδιο το κράτος που νόμιμα μπουκάρει στα σπίτια του λαού για να τα βγάλει στο σφυρί, που ενισχύει καταστολή και αυταρχισμό ενάντια σε ελευθερίες του λαού, είναι το ίδιο που σκοτώνει ένα 16χρονο για 20 ευρώ βενζίνη. Καμία συγκάλυψη, καμία ανοχή στην κρατική βία και καταστολή. Καμιά ανοχή στα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας που πολλαπλασιάζονται στο έδαφος της πολιτικής, που από τη μια ενισχύει την καταστολή απέναντι στο λαό και από την άλλη επανειλλημένα συγκαλύπτει υποθέσεις και ενόχους. Μιλάμε και για την κατάργηση όλων των αντιδραστικών νόμων, αλλά και των διαφόρων ειδικών ομάδων καταστολής όπως ΔΙΑΣ, ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΟΔΟΣ, Πανεπιστημιακή Αστυνομία κλπ.

Όλα τους έχουν στόχο τον αγωνιζόμενο λαό και τη νεολαία, και εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να αναγνωρίσουμε ότι η ψήφος του ΚΚΕ στο επίδομα των 600 ευρώ, μόνο για το ένστολο προσωπικό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ήταν αναντίστοιχη – και μάλιστα τη στιγμή που έγινε – με την ξεκάθαρη θέση που έχει και κυρίως παλεύει το ΚΚΕ, την οποία ανάφερα και σήμερα και διατυπώθηκε και από το βουλευτή μας κατά την συζήτηση της επίμαχης τροπολογίας».

Όπως είπα τότε «ντροπή», για το ΚΚΕ και για τον ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν το 600άρι έτσι θα πω και τώρα μπράβο. Έστω και αργά.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ξέρετε, οι μόνοι που μένουν εκτεθειμένοι είναι εκείνοι που από κομματικό πατριωτισμό ξιφουλκούσαν κυρίως στα social media λέγοντας πως η στάση είναι σωστή, πως το κόμμα δεν κάνει ποτέ λάθος, πως σημασία έχει η συνέπεια και όχι το timing.

Ασφαλώς και δεν έγινε τυχαία η μεταστροφή. Ασφαλώς και η πίεση που ασκήθηκε από όλους μας (και φαντάζομαι και από τα μέλη του κόμματος εσωτερικά) έφερε την αλλαγή θέσης από τον γενικό γραμματέα. Και αυτό από μόνο του είναι σημαντικό.

(Ακόμα περιμένουμε να δούμε αν ο Τσίπρας θα θορυβηθεί από τα εκατοντάδες μέλη που δημοσίως του λένε για το ίδιο θέμα έκανε λάθος. Λέτε;)

Όπως και να έχει πάντως, η ιστορία θα γράψει τελικά ότι οι αστυνομικοί, οι λιμενικοί και οι σωφρονιστικοί πήραν επίδομα 600 ευρώ τις μέρες της δολοφονίας ενός 16χρονου, τις μέρες της επετείου του Γρηγορόπουλου και τις μέρες των pushpacks, με ψήφους 294 – 6 (Από τη μία ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΕΛΛ.ΛΥΣΗ και από την άλλη το ΜέΡΑ25).

Και αυτό δεν πρέπει να σε κάνει χαρούμενο αν νιώθεις λίγο ακόμα την καρδιά σου να χτυπάει αριστερά…

Δημοσιεύθηκε στο Cretanews.gr στις 19.12.2022