+

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Οι κουτσουρεμένες διακοπές των σχολείων φέτος το Πάσχα, θα αποτελέσουν μνημείο υποκρισίας και αντιπαιδαγωγικής πολιτικής από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. «Τιμωρεί» ο κ. Αρβανιτόπουλος τους μαθητές που αγωνίστηκαν δίπλα στους καθηγητές τους διεκδικώντας ακριβώς αυτό που δικαιούνται, διδακτικό προσωπικό και λιγότερες χαμένες ώρες.

Είναι αλήθεια πως με τις καταλήψεις χάθηκαν ημέρες μαθημάτων και με αυτές τις χαμένες μέρες κάνει πολίτικό παιχνίδι ο κ. Αρβανιτόπουλος. Θεωρεί πως πείθει τους γονείς ότι νοιάζεται για τα χαμένα μαθήματα των παιδιών τους για αυτές τις τρεις μέρες.

Λες και δε βλέπουν οι γονείς, η κοινωνία ολόκληρη, πως κάτω από το χαλί του υπουργού προσπαθούν να κρυφτούν χιλιάδες χαμένες ώρες μαθημάτων σε όλη την Ελλάδα και σε σχολεία που ακόμα και σήμερα, κοντά στο τέλος της σχολικής χρονιάς, δεν έχουν όλους τους διδάσκοντες στις θέσεις τους. Λες και ξεχνούν οι μαθητές τα μεγάλα κενά που έχουν ακόμα και στα μαθήματα των πανελλαδικών αφού ειδικά στα ΕΠΑΛ δε διδάχθηκαν ποτέ την εξεταστέα ύλη. Όχι επειδή έκαναν κατάληψη αλλά επειδή ο κ. Αρβανιτόπουλος απέλυσε τους καθηγητές τους…

Γι’ αυτούς τους λόγους δε σκοπεύουν να ανεχτούν και την κοροϊδία. Διαβάζω αποφάσεις από τις συνελεύσεις καθηγητών, γονέων και μαθητών σε όλη την Ελλάδα που δηλώνουν έτοιμοι για κινητοποιήσεις, ακόμα και για καταλήψεις μέσα στις διακοπές. Λένε πως αν είναι να χάσουν τις διακοπές τους καλύτερα να τις χάσουν με αγώνα, παρά με σκυμμένα κεφάλια μέσα στις τάξεις.

Η πρόθεση του υπουργού ήταν να τιμωρήσει τους μαθητές για τις καταλήψεις. Και στην πρόθεση αυτή οι μαθητές απαντούν με νέες καταλήψεις σκορπίζοντας και κάθε αμφιβολία για την παιδαγωγική επάρκεια εκείνων που παίρνουν τις αποφάσεις στους διαδρόμους του υπουργείου Παιδείας.

Δημοσιεύτηκε στον Δρόμο της Αριστεράς, στις 21.04.2014