«ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΔΑΝΑΟΥΣ» ΣΤΟ ΑΜΑΡΙ

Σημαντικοί καλλιτέχνες και σπουδαίες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του 2ου «Amari Green Festival» που ξεκινά σε λίγες μέρες στα ορεινά του Ρεθύμνου. Μα υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια που έχει βγάλει από τα ρούχα τους όσους ξέρουν να διαβάζουν πίσω από τις λέξεις.

Μεταξύ των «χρυσών χορηγών» του Φεστιβάλ, οι ντόπιοι είδαν με έκπληξη να βρίσκεται και η «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή» μία από τις εταιρίες που έχουν στοχεύσει στα ορεινά της Κρήτης και ειδικά την περιοχή τους για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων. Οι διαρκείς αγώνες των κατοίκων κατά των ανεμογεννητριών και των βιομηχανικού τύπου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας δε στάθηκαν ικανές να… υποψιάσουν έστω, τους διοργανωτές, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει ο ίδιος ο Δήμος Αμαρίου.

Κι όμως, είναι λιγότερο από δύο χρόνια, με τον ίδιο δήμαρχο και με ομοφωνία του Δημοτικού Συμβουλίου που ειπώθηκε το “όχι” στα σχέδια της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και της ΕΛΙΚΑ για τις επενδύσεις μαμούθ στην περιοχή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.» η χορηγία προέκυψε λόγω εντοπιότητας από την περιοχή ενός μεγαλοστελέχους της εταιρίας.  Ωστόσο αυτό δεν απαλύνει τις εντυπώσεις ούτε αναιρεί το… «μπάσιμο» από την πίσω πόρτα και μάλιστα με όχημα τον πολιτισμό…

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι κάτοικοι παραμένουν… υποψιασμένοι και πάντα σε εγρήγορση.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 18.07.2017