ΧΑΝΙΑ: ΝΕΚΡΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΠΟΝΤΙΚΙ

Προσβλήθηκε από λεπτοσπείρωση και πέθανε σε λίγες ώρες.

Από το άγγιγμα ενός ποντικού έχασε τη ζωή του ένας 20χρονος στα Χανιά, καθώς εμφάνισε λεπτοσπείρωση και η επιδείνωση της υγείας του ήταν ραγδαία. Η τελευταία πράξη της τραγωδίας γράφτηκε στο χωριό του, Κατσιφαριανά Χανίων, όπου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η κηδεία του. 

Σύμφωνα με μαρτυρία του πατέρα του, ο άτυχος 20χρονος πριν από δύο μέρες είχε έρθει σε επαφή με ένα νεκρό ποντίκι  το οποίο έπιασε με τα χέρια του για να πετάξει στα σκουπίδια. Την Πέμπτη ο νεαρός άνδρας εισήχθη στο Νοσοκομείο Χανίων με έντονους πόνους στο στομάχι και λίγο αργότερα παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα. Η επιδείνωση της υγείας του ήταν ραγδαία και σταδιακά άρχισε να χάνει όλα τα ζωτικά του όργανα μέχρι που το βράδυ της περασμένης Παρασκευής εξέπνευσε. Όπως εξήγησαν οι γιατροί χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να μεταφερθεί ο 20χρονος στο νοσοκομείο όπου κατόπιν διεγνώσθη ότι είχε προσβληθεί από λεπτοσπείρωση.

Η λεπτοσπείρωση (ή λοιμώδης ίκτερος) προσβάλει τα ζώα και μεταδίδεται από αυτά και στον άνθρωπο συνήθως με την κατανάλωση μολυσμένου νερού. Οφείλεται στα πολύ επιθετικά βακτήρια του γένους της Λεπτόσπειρας, που προκαλούν ίκτερο, καταστροφή του συκωτιού και χρόνια νεφρική ανεπάρκεια.  

Ο 20χρονος ήταν ποδοσφαιριστής και έπαιζε στην θέση του τερματοφύλακα στην ομάδα του ΔΑΑΟΧ, που αγωνίζεται στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κρήτης. 

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 02.06.2014