+

ΑΕΡΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Απόλυτα εφικτό στόχο χαρακτηρίζουν την ανατροπή των συσχετισμών στο ΤΕΕ οι  «Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης», που παρουσίασαν χθες στο Ηράκλειο το ψηφοδέλτιό τους εν όψει των εκλογών της 24ης Νοεμβρίου.

Τα μέλη της κίνησης άσκησαν κριτική στη διοίκηση του ΤΕΕ τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος, με χιλιάδες ανέργους και πολλούς συναδέλφους τους να οδηγούνται στην αναζήτηση εργασίας εκτός Ελλάδος. «Έχουμε άλλο όραμα και άλλο μοντέλο για την ανάπτυξη, δίνοντας βάρος στα ποιοτικά μεγέθη και όχι στη μεγέθυνση, προβάλλοντας την τοπικότητα απέναντι στην παγκοσμιοποιημένη αγορά» τόνισε η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Ειρήνη Βρέντζου.  

Τα μέλη της Κίνησης τόνισαν πως στο πρόγραμμά τους περιλαμβάνονται προτάσεις που δίνουν τη δυνατότητα στη  μεγάλη πλειοψηφία των μηχανικών, να βρίσκει αξιοπρεπές αλλά και πολύ ευρύτερο πεδίο επαγγελματικής απασχόλησης ενώ πραγματοποιήθηκε μια σύντομη αναδρομή της ιστορίας της Κίνησης, η οποία έχει παρουσία και συνεχή δράση 13 ετών.

Όπλο η συμμετοχή

Τα μέλη της ΑΜΑΚ εκτίμησαν πως σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ είναι εφικτή η νίκη στις εκλογές του ΤΕΕ Ανατολικής Κρήτης τονίζοντας πως το κύριο όπλο της παράταξης είναι η μεγάλη συμμετοχή κυρίως νέων μηχανικών, κάτι  που όπως είπαν θέλουν να αποτρέψουν οι παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. 

Μιλώντας στην «Εφ.Συν.» η Ειρήνη Βρέντζου τόνισε πως η ΑΜΑΚ δίνει προτεραιότητα στα επαγγελματικά ζητήματα των μηχανικών, αλλά όχι σε συντεχνιακές λογικές ενώ έχει διαμορφωμένες θέσεις για τα κομβικά ζητήματα δημόσιου χώρου στην Κρήτη. «Θέματα όπως η άναρχη τουριστική ανάπτυξη, η επιβολή των Βιομηχανικών ΑΠΕ, το Χωροταξικό της Κρήτης, τα μεγάλα έργα όπως το αεροδρόμιο και τα λιμάνια είναι εδώ και χρόνια στην ατζέντα της ΑΜΑΚ η οποία επιδιώκει μονίμως τη δυναμικότερη παρέμβαση του ΤΕΕ σε συνεργασία και διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 01.11.13