+

ΑΛΕΞΗ, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ EXXON;

Την θυμάστε τη φωτογραφία; Είναι 15 μέρες πριν από τις εκλογές του 2019.

Την ξαναφέρνω μπροστά, με αφορμή το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ για τις εξορύξεις στην Κρήτη, που λέει για την σταθερή πρόθεση της Exxon Mobil να προχωρήσει το σχέδιό της, ακόμα και μετά την αποχώρηση της γαλλικής Total. Ζήτησε και πήρε και προθεσμία η εταιρία, λέει το ρεπορτάζ, για ακόμα δύο χρόνια ώστε να συνεχίσει τις διερευνητικές εργασίες.

Λοιπόν εδώ το ζουμί δεν είναι στη ΝΔ, που έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν είχε πρόβλημα να ξεπουλήσει τα πάντα στους φίλους Αμερικανούς και όπου αλλού «κουμπώνουν» οι δουλειές.

Το ερώτημα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Η φωτογραφία είναι από την ημέρα της υπογραφής για τα θαλάσσια οικόπεδα της Κρήτης. Καθιστοί ο Σταθάκης με τους εκπροσώπους της Total και της Exxon Mobil και όρθιοι ο Τσίπρας και αντιστοίχως ο Γάλλος και ο Αμερικανός πρέσβης. Εκείνη τη μέρα ο Τσίπρας στην ομιλία του τη χαρακτήρισε «ιστορική» για τη χώρα μας.

Μετά βέβαια, όταν η ίδια σύμβαση ήρθε στη Βουλή (επί ΝΔ πλέον) ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών» σώζοντας τα προσχήματα αλλά δολοφονώντας τη λογική μας.

Λοιπόν τώρα για πείτε σύντροφοι. Επειδή μέσα στα δύο χρόνια της παράτασης που ζήτησε και πήρε η Exxon θα γίνουν σίγουρα εκλογές και επειδή ο λαός της Κρήτης πρέπει να ξέρει τη στάση σας, τι θα κάνετε;

Θα τους διώξετε; Θα την καταργήσετε τη σύμβαση; Ή θα συνεχίσετε να θεωρείτε «ιστορική» τη μέρα των υπογραφών και θα ολοκληρώσετε το ξεπούλημα των θαλασσών του νησιού;

Αλέξη, για πες…

Δημοσιεύθηκε στο Cretanews.gr στις 29.08.2022