+

ΑΝΔΡΑΣ ΣΕ ΠΗΓΑΔΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τη διάσωσή του.

Μεροκάματο του τρόμου για έναν 39χρονο στα Χανιά, ο οποίος εκτελούσε εργασίες αποκατάστασης και καθαρισμού σε πηγάδι σε ιδιωτικό χώρο στην Περιοχή “Μετόχι Αγαδάκη”, στα Χανιά. Ο εργάτης εγκλωβίστηκε μέσα στο πηγάδι και στήθηκε τεράστια επιχείρηση για την ανεύρεση και ανάσυρσή του. 

Το ατύχημα σημειώθηκε όταν υποχώρησαν μεγάλοι όγκοι χώματος και ενώ εκείνη την ώρα εργάζονταν μέσα στο πηγάδι συνολικά έξι άνθρωποι και σε βάθος 17 μέτρων. Οι πέντε από αυτούς κατάφεραν να απεγκλωβιστούν μόνοι τους ενώ ο έκτος, ένας 39χρονος ελληνικής καταγωγής από τη Γεωργία εγκλωβίστηκε χωρίς να προλάβει να αντιδράσει. 

Στην περιοχή έσπευσε κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με τους διασώστες να προχωρούν με πολύ μεγάλη προσοχή στο εσωτερικό του πηγαδιού καθώς το υπέδαφος στα τοιχία του πηγαδιού είναι σαθρό και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για συνολική κατάρρευση του εδάφους σε ακτίνα 10 μέτρων από το πηγάδι.  

Μέχρι αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο 39χρονος δεν είχε δώσει σημεία ζωής και η προβλέψεις των διασωστών ήταν δυσοίωνες για την τύχη του. 

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 09.05.2014