ΑΠΟ ΕΔΩΛΙΟ ΣΕ ΕΔΩΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Στο σκαμνί για υπόθεση βιασμού ανήλικης μαθήτριας κάθεται ένας χρυσαυγίτης καθηγητής Φυσικής Αγωγής από την Ιεράπετρα, έστω και αν έχουν περάσει σχεδόν 15 χρόνια από το περιστατικό. Ο καθηγητής είναι γνωστός στην Ιεράπετρα για τις ακροδεξιές απόψεις του και έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές.

Εις βάρος του εκκρεμεί πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση 3 χρόνων και 9 μηνών για ρατσιστική επίθεση εις βάρος μεταναστών στο χωριό Βαϊνιά της Ιεράπετρας τον Φεβρουάριο του 2013, ενώ στις 7 Μαΐου δικάζεται και στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό, με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Αυτός ήταν και ο λόγος, για τον οποίο δεν προσήλθε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και ο δικηγόρος του κ. Ραγκούσης επικαλέστηκαν κώλυμα, αφού «δεν μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα σε δύο δίκες», και ζήτησαν αναβολή. Ωστόσο, η πρόεδρος του δικαστηρίου αρνήθηκε να δώσει αναβολή και διέταξε διακοπή της δίκης μέχρι τις 14 Μαΐου, οπότε και τους κάλεσε να εμφανιστούν ενώπιόν της.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε κακοποιήσει σεξουαλικά μια 13χρονη μαθήτρια του Γυμνασίου στην Ιεράπετρα, όπου υπηρετούσε ως γυμναστής, πριν από περίπου 15 χρόνια. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο ίδιος υπηρετούσε ως λυκειάρχης πλέον στο Εσπερινό Λύκειο της πόλης. Η τοπική ΕΛΜΕ προχώρησε σε καταγγελία εις βάρος του όταν διαπιστώθηκε πως μέσα στο σχολείο έκανε κήρυγμα υπέρ της Χρυσής Αυγής και εναντίον των μεταναστών.

Ο ίδιος μίλησε τότε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό υπερασπιζόμενος τις αξίες της οικογένειας και προβάλλοντας ζητήματα ηθικής τάξεως. Η παρέμβασή του αυτή έδωσε το έναυσμα να ξεσπάσει και να αποκαλύψει όλη την αλήθεια για αυτόν η πρώην μαθήτριά του, που επίσης από ραδιοφώνου, κλαίγοντας, περιέγραψε όσα της είχε κάνει ο τότε γυμναστής του σχολείου της.

Η υπόθεση θορύβησε την περιοχή της Ιεράπετρας, ενώ από την πλευρά της υπεράσπισης προβάλλεται το επιχείρημα ότι ο καθηγητής και η τότε μαθήτρια είχαν συνάψει σχέση και όσα συνέβησαν έγιναν με τη θέλησή της, με επίκληση μάλιστα και υπερασπιστικής κατάθεσης της καταγγέλλουσας, όταν ο καθηγητής πέρασε από πειθαρχικό συμβούλιο για το θέμα. Σήμερα πάντως η ίδια η γυναίκα παρίσταται ως πολιτική αγωγή στη δίκη για το περιστατικό.

Στο πλούσιο βιογραφικό του κατηγορούμενου συγκαταλέγεται και η προϋπηρεσία του στο πολιτικό γραφείο του τοπικού βουλευτή της Ν.Δ. και σημερινού κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Γιάννη Πλακιωτάκη.

(Κεντρική φωτογραφία: Γυμναστής από την Ιεράπετρα, ήδη καταδικασμένος πρωτόδικα για ρατσιστική επίθεση, κατηγορούμενος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, βρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης και για βιασμό 13χρονης (τότε) μαθήτριάς του. *EUROKINISSI/ ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 06.05.2015