ΕΔΩ ΠΕΤΑΞΕ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ ΒΙΟΛΟΓΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες από το σημείο όπου ο δολοφόνος της 60χρονης βιολόγου Σούζαν Ιτον έριξε το πτώμα της μετά την αποτρόπαιη πράξη του.

Η «Εφ.Συν.» μπήκε στο σπήλαιο που χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη πυρομαχικών κατά την περίοδο της Κατοχής και έφτασε μέχρι το σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η άτυχη γυναίκα.

Στο συγκεκριμένο σημείο του δαιδαλώδους σπηλαίου υπάρχει μια τρύπα στην οροφή, η οποία είχε κατασκευαστεί ως αεραγωγός. Σε αυτή την τρύπα και σε βάθος περίπου 5 μέτρων έριξε, σύμφωνα με τις αρχές, το πτώμα της γυναίκας ο δολοφόνος της, προσπαθώντας να εξαφανίσει τα ίχνη της πράξης του.

Η μέσα πλευρά της τρύπας του σπηλαίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα βρέθηκε πεσμένη σε πλάγια θέση με κατεύθυνση του σώματός της σε στάση που να επιβεβαιώνει το σενάριο της ρίψης της από το συγκεκριμένο ύψος.

Οπως μας είπε ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης, ο θάνατος της γυναίκας είναι βέβαιο ότι δεν τελέστηκε μέσα στο σπήλαιο αλλά σε διαφορετικό χώρο και κατόπιν το άψυχο σώμα της μεταφέρθηκε εκεί. Οπως έχει από χθες ανακοινωθεί, ο θάνατος της 60χρονης επήλθε από ασφυξία.

Ωστόσο εξετάζεται και κάθε άλλο ενδεχόμενο, όπως η άσκηση βίας εις βάρος της ή ακόμα και το ενδεχόμενο βιασμού.

Οι Αρχές συλλέγουν πολύ προσεκτικά κάθε στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στον δράστη της δολοφονίας, με τις έρευνες να επικεντρώνονται σε ανθρώπους που είχαν πολύ καλή γνώση της περιοχής και ήξεραν το σημείο όπου προσπάθησαν να εξαφανίσουν το πτώμα.

Το συγκεκριμένο καταφύγιο είχε φτιαχτεί την περίοδο της Κατοχής ως αποθήκη πυρομαχικών και πολυβολείο από ντόπιους κατοίκους με καταναγκαστική εργασία στην οποία τους υποχρέωσαν οι Γερμανοί κατακτητές.

Αν και είναι γνωστό στην περιοχή, είναι εξαιρετικά δύσκολη η πρόσβαση σε αυτό και αυτό ήταν που από την πρώτη στιγμή έστρεψε τις Αρχές στο ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, καθώς ήταν μάλλον απίθανο η 60χρονη Αμερικανίδα να είχε περπατήσει ώς εκεί και να είχε καταφέρει να μπει στο σπήλαιο.

Λόγω της αμερικανικής καταγωγής της βιολόγου αλλά και λόγω του Βρετανού συζύγου της, που είναι επίσης επιστήμονας, στην Κρήτη βρίσκονται τις τελευταίες ώρες συνεργεία διεθνών μέσων που καλύπτουν το θέμα και ζητούν πιεστικά απαντήσεις.

Μεταξύ άλλων στο νησί έχουν φτάσει συνεργεία του CNN, του BBC, αλλά και απεσταλμένος από την εφημερίδα Daily Mail της Βρετανίας.

(Κεντρική φωτογραφία: Το σημείο απ’ όπου πιθανότατα ο δράστης πέταξε το πτώμα).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 12.07.2019