+

ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ;

Ανοιξε χθες ένα μείζον ζήτημα ο Αλέξης Τσίπρας, και πολύ καλά έκανε. Τους όρους και τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα διεξαχθούν οι προσεχείς εκλογές. Και δεν μίλησε τυχαία για «υπηρεσιακό» (από τώρα μάλιστα) υπουργό Εσωτερικών.

Ισως να ακουγόταν υπερβολικό σε άλλες συνθήκες. Βρήκε μάλιστα ευκαιρία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να κάνει ότι δεν κατάλαβε καλά τι είπε ο Τσίπρας. Ο κ. Οικονόμου είπε πως ο πρόεδρος του ΣΥΤΡΙΖΑ ζήτησε «υπηρεσιακή κυβέρνηση» και τον κατέκρινε για αυτό.

Όμως ο Τσίπρας δεν ζήτησε υπηρεσιακή κυβέρνηση αλλά «υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών» που θα οργανώσει τον εκλογικό μηχανισμό του κράτους και θα εγγυηθεί την απρόσκοπτη διαδικασία. Και έχει τους λόγους του να το κάνει…

Θυμάστε ποιος είναι ο υπουργός Εσωτερικών;

Δεν θα πάω πολύ παλιά, στην εποχή των νεανικών περιπτύξεων του Μάκη Βορίδη με τα τραμπούκικα τσεκούρια, στυλιάρια και άλλα εγχειρίδια δημοκρατικού διαλόγου.

Δείτε μόνο τις πιο πρόσφατες δικές του ρήσεις:

«Πρέπει να υπάρξει στρατηγική ήττα των ιδεών της Αριστεράς για να μην ξαναβρεθεί στην εξουσία με οποιαδήποτε μορφή της. Ο Κ. Μητσοτάκης πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές».

Ασχετα από το τι ψηφίζετε (τολμώ να πω ακόμα και αν είστε στους εχέφρονες Δεξιούς ψηφοφόρους) εσείς, εμπιστεύεστε αυτόν τον άνθρωπο για το τιμόνι του υπουργείου που θα οργανώσει τις εκλογές;

Δημοσιεύθηκε στo Cretanews.gr στις 22.06.2022