«Η ΟΜΕΡΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Καταπέλτης κατά της αστυνομίας και των παραγόντων της ομάδας του Ηροδότου ήταν ο πρόεδρος του Εθνικού Πειραιώς, Αλέξης Αγγελόπουλος, κατά την κατάθεσή του στη δίκη για τη δολοφονία του φιλάθλου της ομάδας του, Κώστα Κατσούλη, στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Νεάπολης.

Ο πρόεδρος του Εθνικού, που ήταν παρών στα επεισόδια στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού στις 14 Σεπτεμβρίου του 2014, καταλόγισε βαρύτατες ευθύνες στην αστυνομία Ηρακλείου, η οποία, παρά το γεγονός ότι είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως, έστειλε μόλις δύο άνδρες ως φρουρά στο συγκεκριμένο παιχνίδι της Γ΄ Εθνικής.

«Υπάρχουν παιχνίδια του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος με αστυνομική δύναμη 20 ανδρών και εκεί είχαν στείλει δύο ανθρώπους να επιβλέπουν 1.000 άτομα που βρίσκονταν στις εξέδρες», είπε ο κ. Αγγελόπουλος.

«Με τα μικρά τους»

Ερωτώμενος από τον πρόεδρο του δικαστηρίου για το αν αναγνωρίζει τους έξι κατηγορουμένους, δήλωσε βέβαιος μόνο για την παρουσία δύο εξ αυτών στα επεισόδια, ωστόσο επισήμανε πως στην επίθεση προς τους οπαδούς της ομάδας του συμμετείχαν περισσότερα από 20 άτομα, τα οποία «η διοίκηση του Ηροδότου γνώριζε με τα μικρά τους ονόματα», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε λόγο για «ομερτά» που έχει επιβληθεί στη Νέα Αλικαρνασσό ώστε να μην ανοίξουν τα στόματα και να μην οδηγηθούν όλοι οι υπαίτιοι ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ιδιαίτερα επιβαρυντική ήταν η κατάθεση του κ. Αγγελόπουλου και για τον διαιτητή του αγώνα, του οποίου «η μόνη έγνοια ήταν πώς θα συνεχιστεί το παιχνίδι», αφού, όπως είπε, μετά τη λήξη των επεισοδίων ο διαιτητής «ζήτησε από τον γιατρό του αγώνα να παρατήσει έναν άνθρωπο που ήταν σε κωματώδη κατάσταση στις κερκίδες και να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο.

Το ίδιο και οι παράγοντες του Ηροδότου, το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να παίξουμε μπαλίτσα και πανηγύρισαν έξαλλα το γκολ που πέτυχαν μετά από μερικά λεπτά, ενώ ένας άνθρωπος πέθαινε στις κερκίδες», ανέφερε ο κ. Αγγελόπουλος.

Ο Κώστας Κατσούλης

Ο Αλ. Αγγελόπουλος είπε πως ο Κώστας Κατσούλης προσπάθησε να προστατεύσει από την επίθεση των χούλιγκαν του Ηροδότου τους φίλους του Εθνικού, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι άνθρωποι.

«Ισως αυτό να τον έκανε στόχο. Είδα να του επιτίθεται από πίσω μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων, να τον ρίχνουν στο έδαφος και να συνεχίζουν να τον χτυπούν με τα χέρια και τα πόδια, ακόμα και με έναν κάδο σκουπιδιών που βρισκόταν στην εξέδρα», ανέφερε ο ίδιος.

Η γυναίκα

Ο κ. Αγγελόπουλος είπε πως ζήτησε από τον έναν αστυνομικό που βρισκόταν στον χώρο να κατασχέσει το βίντεο από την κάμερα τοπικού καναλιού που κατέγραφε όλο το συμβάν, ωστόσο εκείνος του είπε να υποβάλει μήνυση αν επιθυμεί κάτι τέτοιο.

«Στην πορεία μάθαμε πως το υλικό καταστράφηκε από τους οπαδούς του Ηροδότου» είπε ο κ. Αγγελόπουλος.

Χαρακτηριστική, τέλος, ήταν η μαρτυρία του για τη στάση της φυσιοθεραπεύτριας της ομάδας του Ηροδότου κατά τη διάρκεια των γεγονότων.

Οπως είπε ο κ. Αγγελόπουλος, από τη γυναίκα εκείνη ζήτησε ο φυσιοθεραπευτής του Εθνικού να κρατήσει ψηλά το κεφάλι του Κώστα Κατσούλη ώστε να του περάσει μια συσκευή υποβοήθησης της αναπνοής.

«Η κυρία αυτή δεν έσκυψε πάνω από τον πεσμένο τραυματία αλλά του κρατούσε το κεφάλι ψηλά με το πόδι της. Αργότερα την είδα να πανηγυρίζει έξαλλα το γκολ της ομάδας της σαν να μην έχει συμβεί τίποτα», είπε ο κ. Αγγελόπουλος.

(Κεντρική φωτογραφία: Με κατάθεση-φωτιά ο πρόεδρος του Εθνικού, Αλέξης Αγγελόπουλος επιρρίπτει ευθύνες για τη δολοφονία του οπαδού της ομάδας, Κώστα Κατσούλη, στην αστυνομία, στον διαιτητή και σε παράγοντες του Ηροδότου).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 22.12.2015