ΘΥΜΩΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ, ΕΔΕΙΡΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ακόμα ένα κρούσμα βάναυσης συμπεριφοράς εις βάρος γυναίκας εργαζόμενης έρχεται στο φως στο Ηράκλειο. Η γυναίκα καταγγέλλει πως υπέστη ξυλοδαρμό από το αφεντικό της σε ανώνυμη χρηματιστηριακή εταιρεία στο κέντρο της πόλης, γεγονός που επιβεβαιώνουν τόσο οι συνάδελφοί της όσο και ο συνέταιρος του δράστη και πρόεδρος της Α.Ε.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της γυναίκας, το αφεντικό της της επιτέθηκε επειδή θεώρησε πως τον υπονομεύει έναντι του έτερου μετόχου τής Α.Ε. Αρχικά την έβρισε και στη συνέχεια την τράβηξε βίαια, τη χτύπησε στο πρόσωπο με τηλεφωνική συσκευή και την έσπρωξε πάνω σε τζαμαρία.

Στην ιατρική γνωμάτευση διαπιστώνεται πως η γυναίκα φέρει «κάκωση ωμοπλάτης και οσφυϊκής μοίρας λόγω πτώσης», ενώ έλαβε αναρρωτική άδεια εννέα ημερών. Τις επόμενες ημέρες η γυναίκα θα εξεταστεί και από ιατροδικαστή και τα ευρήματα θα περιληφθούν στη μήνυση που έχει ήδη κατατεθεί.

Για το περιστατικό εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, αναφέροντας πως δεν γίνονται ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία τού εν λόγω εργοδότη. Με δήλωσή του στην «Εφ.Συν.» ο γενικός γραμματέας του ΕΚΗ, Στέλιος Βοργιάς, τονίζει πως η καταγγελία είναι διασταυρωμένη και υπάρχει και επιβεβαίωση από τον δεύτερο εργοδότη της γυναίκας. «Την πρώτη μέρα που θα επιστρέψει στη δουλειά της θα είμαστε μαζί της προκειμένου να στείλουμε μήνυμα ότι δεν θα γίνουν ανεκτά τέτοια φαινόμενα».

Ο συνέταιρος του δράστη στηρίζει την καταγγελία της γυναίκας και υπέγραψε ως μάρτυρας τη μήνυση, αποδίδοντας την αδικαιολόγητη επίθεση σε προσωπικές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των δύο ιδιοκτητών της εταιρείας. Η γυναίκα προς το παρόν αναρρώνει από τα χτυπήματα, αλλά έχει εκφράσει τη θέληση να παραμείνει (χωρίς να κινδυνεύει, εννοείται) στη δουλειά της.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 29.01.2015