+

ΜΑΥΡΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

Απανωτές τραγωδίες με θύματα παιδιά χτύπησαν την Κρήτη σε διάστημα μιας εβδομάδας, συγκλονίζοντας την τοπική κοινή γνώμη.

Τελευταίο περιστατικό είναι ο βαρύτατος τραυματισμός ενός 10χρονου αγοριού το Σάββατο, στο χωριό Κρούστας Λασιθίου, όταν προσπάθησε να ανάψει τη σόμπα πετρελαίου χρησιμοποιώντας όμως βενζίνη.

Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ανάφλεξη και να υποστεί εγκαύματα τρίτου βαθμού στο πάνω μέρος του σώματός του και στο κεφάλι, ενώ ελαφρύτερα εγκαύματα υπέστησαν και οι γονείς του παιδιού.

Ο 10χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και από εκεί στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η αεροδιακομιδή του με στρατιωτικό αεροπλάνο στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγία Σοφία στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το νοσοκομείο, το παιδί νοσηλεύεται διασωληνωμένο, σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, ενώ χαρακτηριστικές για το μέγεθος της ανάφλεξης που προκάλεσε η βενζίνη είναι οι φωτογραφίες από το εσωτερικό του σπιτιού που δημοσιεύτηκαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στα λιομαζώματα

Το κακό για την Κρήτη είχε ξεκινήσει πριν από μία εβδομάδα. Την περασμένη Δευτέρα ένα κορίτσι 14 χρόνων σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια των γονιών του στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, όταν λύθηκε το χειρόφρενο από το αγροτικό αυτοκίνητο της οικογένειας και την καταπλάκωσε την ώρα που μάζευαν τις ελιές.

Λίγες ώρες μετά, εξέπνεε η 4χρονη Μελίνα από τη Νεάπολη Λασιθίου, που είχε εισαχθεί για μια επέμβαση ρουτίνας (κρεατάκια) στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η υπόθεση συγκλόνισε το πανελλήνιο λίγες ώρες πριν από την Πρωτοχρονιά, ενώ φως στα αίτια θανάτου δεν έριξε ούτε η νεκροψία-νεκροτομή και πλέον αναμένεται το πόρισμα από τις ιστολογικές εξετάσεις.

Η οικογένεια του κοριτσιού έχει υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου αφήνοντας υπόνοιες για ιατρικό λάθος, πιθανώς κατά τη νάρκωση της 4χρονης.

Το θανατηφόρο παζλ συνεχίστηκε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς με τον θάνατο ενός βρέφους μόλις 28 ημερών στο Ηράκλειο.

Οι γονείς του παιδιού κάλεσαν το ΕΚΑΒ όταν είδαν ότι το παιδί τους δεν ανέπνεε, ωστόσο οι γιατροί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο δεν μπόρεσαν παρά να διαπιστώσουν τον θάνατό του.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η Αστυνομία, ενώ από τη νεκροψία δεν προκύπτουν σημάδια κακοποίησης ή παραμέλησης.

Και σε αυτή την περίπτωση αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων με τις υποψίες να βαραίνουν το ιστορικό τοξικοεξαρτήσεων της μητέρας του βρέφους.

(Κεντρική φωτογραφία: Αλυσίδα θανάτων και σοβαρών τραυματισμών μέσα στις γιορτές με θύματα ανήλικους συγκλονίζουν την Κρήτη. *EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 04.01.2016