+

ΜΗΝ ΓΙΝΕΙΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ (ΡΕ ΓΜΤ)

Έγραφα και μιλούσα για αυτόν μέχρι χθες, αντιμετωπίζοντάς τον μάλλον ως «θύμα» του Μαξίμου και των ραδιουργιών του Μητσοτάκη.

«Τον αρρώστησαν» ξαφνικά τον άνθρωπο έλεγα, καθώς μάθαμε ότι «για λόγους υγείας»… παραιτήθηκε (τον παραίτησαν καλύτερα) από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Και σήμερα τσουπ, ο Τζαβάρας αναστήθηκε και έδωσε συνέντευξη σε ραδιόφωνο της Πελοποννήσου (εκλέγεται στην Ηλεία). Και τι μας είπε; Ότι τελικά δεν αρρώστησε και ότι τα περί ασθένειας είναι σκόπιμη διαρροή μέσω της ΕΡΤ, «δείχνοντας» στην ουσία το Μαξίμου.

Να δείτε εδώ και μόνοι σας:

«Ούτε αποχώρησα από την επιτροπή Διαφάνειας, ούτε παραιτήθηκα. Εξακολουθώ να είμαι τακτικό μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Και κανείς δεν μπορεί μέχρι να τελειώσει η κοινοβουλευτική περίοδος να με αντικαταστήσει χωρίς τη θέλησή μου. Επίσης, ούτε είμαι άρρωστος, ούτε πάσχω από κάποιο μεταδοτικό νόσημα. Εκτός από το νόσημα του να λέω τη γνώμη μου με παρρησία. Και αυτό το δικαίωμα μου το δίνει το αξίωμα που έχω»

Ωπα λέω, βγήκε στο αντάρτικο ο Κωνσταντίνος και τώρα «γαία πυρί μιχθήτω» και όποιον πάρει ο Χάρος! Αλλά μετά διάβασα και τη συνέχεια…

Πως η απουσία του, λέει, από τη σημερινή συνεδρίαση ήταν «σε συνεννόηση με το κόμμα μου» και «επειδή δεν ήθελα να προκαλέσω ρήγμα στην οριακή πλειοψηφία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, έχοντας δημοσιοποιήσει τις απόψεις μου για τα θέματα των υποκλοπών».

Και έτσι, «επειδή λοιπόν αυτές είναι οι απόψεις μου θεώρησα θα πρέπει να διευκολύνω το κόμμα μου και να μη συμμετάσχω στη συγκεκριμένη επιτροπή προκειμένου να μην είμαι εγώ η αιτία που θα διασαλευτεί -που θα υπάρξει δηλαδή μία ανατροπή στον συσχετισμό των κοινοβουλευτικών δυνάμεων που εκπροσωπούνται στη συγκεκριμένη επιτροπή, σύμφωνα με τη δύναμη που έχουν τα κόμματα στις τελευταίες εκλογές. Τόσο απλά είναι τα πράγματα και τόσο σαφή».

Πραγματικά, είναι τόσο σαφή τα πράγματα κύριε βουλευτά.

Τι μας λέει δηλαδή αυτός ο άνθρωπος;

Η γνώμη μου είναι αυτή και δεν αλλάζει. Αν όμως η γνώμη μου φτάσει να υπερισχύσει, τότε μπορώ πολύ εύκολα και να την καταπιώ και να την κάνω και γαργάρα, αρκεί να μην διασαλευτεί η κυβερνητική πλειοψηφία και η κουτάλα.

Λαμπρά. Δοξάστε τον.

Το γεγονός ότι σας ψήφισαν βάσει του Συντάγματος κάποιοι πολίτες για να τους εκπροσωπείτε ακριβώς λέγοντας τη γνώμη σας είναι μια μικρή λεπτομέρεια.

Άραγε, αυτόν τώρα θα τον ξαναψηφίσουν για το θάρρος της γνώμης του ή για τον κομματικό πατριωτισμό του;

ΥΓ. Συμβουλή προς υποψήφιους εκπροσώπους του Λαού: Μην γίνεις Τζαβάρας

Δημοσιεύθηκε στο Cretanews.gr στις 28.11.2022