+

ΜΙΛΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ;

Κάθε μέρα και από ένας. Κάθε μέρα και από μια σκληρή επιβεβαίωση όλων όσων λέγαμε για το άνοιγμα του τουρισμού, ήδη από τη στιγμή που άνοιγε. Οτι έγινε με προχειρότητα, χωρίς την παραμικρή πρόβλεψη και στο πόδι, μόνο για να εξυπηρετήσει τους μεγάλους τουριστικούς πράκτορες και τους μεγαλοξενοδόχους. Μόνο για να μην αναγκαστεί η πολιτεία να στηρίξει, ως όφειλε, τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου.

Χωρίς τεστ, με έναν μαϊμού αλγόριθμο που υποτίθεται μας προστάτευε, χωρίς επαρκή στοιχεία για το πού εμφανίζονται και πόσα κρούσματα, χωρίς να ακούν τους ίδιους τους φορείς που έλεγαν ότι τα ξενοδοχεία καραντίνας δεν μπορούν να είναι μέσα στην καρδιά των τουριστικών περιοχών, χωρίς τίποτα από όσα θα διασφάλιζαν ότι θα ήταν όντως «ένα καλά υπολογισμένο ρίσκο» όπως έλεγε αυτάρεσκα ο Μητσοτάκης με φόντο τη Σαντορίνη.

Μετά τον Αδωνι Γεωργιάδη ήρθε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος να μας πει ευθέως, χωρίς περιστροφές ότι κακώς ανοίξαμε το καλοκαίρι τον τουρισμό.

«Είναι προφανές ότι κακώς ανοίξαμε το καλοκαίρι. Είναι προφανές. Έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα. Η εμπειρία δείχνει ότι έπρεπε να μην ανοίξουμε στο βαθμό που ανοίξαμε, ή εφόσον ανοίξαμε το καλοκαίρι αναγκαστικά λόγω του τουρισμού, να κλείσουμε πολύ νωρίτερα. Τι το συζητάμε; Αυτό είναι αυτονόητο».

Τι το συζητάμε αγαπητέ;
Και όμως, κάποιοι ακόμα το συζητάνε όντως, κάποιοι ακόμα προσπαθούν να μας πείσουν πως δεν έφταιγε ο τουρισμός, κάποιοι ακόμα μιλούν για την ατομική ευθύνη την ώρα που ο πρωθυπουργός συνεχίζει τον τουρισμό στην Πάρνηθα για ποδηλατάδα και motocross και στη Θεσσαλονίκη για τσουρέκια.

Το ίδιο ακριβώς πάει να γίνει με τη χριστουγεννιάτικη αγορά. Αυτό που έχουν στο μυαλό τους είναι η αγορά και όχι οι άνθρωποι. Εστω και πιο μαζεμένα, επειδή βλέπετε, πιέζουν και οι 100 νεκροί τη μέρα, που πάνε κι αυτοί και πεθαίνουνε λίγο πριν ανοίξουν τα μαγαζιά για τις γιορτές και χαλάνε το κλίμα των ημερών.

Αντιγράφω εδώ μερικά link για να μην ξεχνιόμαστε, για να τα έχετε να τα τρίβετε στα μούτρα όσων ακόμα ψελλίζουν ότι το ρίσκο ήταν καλά υπολογισμένο…

ΥΓ: Δώστε ενισχύσεις σε όλους τους εργαζόμενους και επαγγελματίες. Πλήρης κάλυψη του απολεσθέντος εισοδήματος και όχι λεφτά σε  ημετέρους. Τόσο απλά.

Το «όπως-όπως» έχει αλγόριθμο;
Το αμάρτημα της… EVA
Ο ξενοδόχος και η στρουθοκάμηλος
Ξενοδοχεία – βόμβες για την καραντίνα στην Κρήτη

Και κυρίως αυτό από τις 21 Μαϊου:
Σοβαρά τώρα; Χώρα Covid-Free ή free covid;