+

ΝΕΚΡΟΙ ΔΥΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΣΕ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ακόμα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα χέρια του κράτους, και μάλιστα σε διάστημα λίγων ωρών, στις φυλακές του Ηρακλείου και των Χανίων. Στην πρώτη περίπτωση ένας 26χρονος αλλοδαπός κρατούμενος υπέστη σοβαρά εγκαύματα και τελικά ξεψύχησε όταν από άγνωστο λόγο εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε κελί του πειθαρχείου όπου είχε μεταφερθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 11.30 χθες το πρωί και ήδη διενεργείται προανάκριση για τα αίτια που την προκάλεσαν. Παρά την επέμβαση της Πυροσβεστικής και γιατρού του ΕΚΑΒ, ο κρατούμενος δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή και εξέπνευσε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Λίγη ώρα μετά, στις Φυλακές Αλικαρνασσού ένας 34χρονος Σύρος φέρεται να έβαλε τέλος στη ζωή του χρησιμοποιώντας τα καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος στο κελί όπου μόλις είχε μεταφερθεί. Το αξιοπερίεργο είναι ότι ο άνδρας είχε μεταχθεί την ίδια μέρα στη φυλακή από Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας και ενώ πριν από μία εβδομάδα τού είχε επιβληθεί ποινή πενταετούς φυλάκισης για ληστεία. Σύμφωνα με πηγές των φυλακών, ο άνδρας μεταφέρθηκε σε κελί μόνος του καθώς με βάση τα πρωτόκολλα έπρεπε να μείνει σε καραντίνα επειδή δεν ήταν εμβολιασμένος. Στον χώρο αυτό ο 34χρονος ξήλωσε καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος και με αυτά απαγχονίστηκε.